Megnyitás

Megnyit egy helyi vagy távoli fájlt, vagy importál egyet.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Choose File - Open.

+O

On the Standard bar, click

Icon Open

Fájl megnyitása


A LibreOffice az operációs rendszer ablakkezelőjének natív fájlválasztó párbeszédablakát használja a Megnyitás parancshoz.

Jegyzet ikon

Ha a megnyitni kívánt fájl stílusokat tartalmaz, speciális szabályok érvényesek.


Megjelenítési terület

Megjeleníti az aktuális mappában található fájlokat és mappákat. Egy fájl megnyitásához jelölje ki azt, majd kattintson a Megnyitás gombra.

Tipp ikon

Ha egyszerre több dokumentumot szeretne megnyitni, mindegyiket egy saját ablakban, tartsa lenyomva a billentyűkombinációt, miközben a fájlokra kattint, majd kattintson a Megnyitás gombra.


Modern system file dialogs present many features for file handling. Most allows you to rename, delete, create files, sort list of files, display files and folders in icons, tree or list views, traverse the file system folder tree and much more. Use the mouse right button to get a list of commands on the selected files in the display area.

Fájlnév

Adja meg a fájl nevét vagy elérési útvonalát.

A párbeszédablakban a következő funkciók állnak rendelkezésre:

  1. A LibreOffice rendelkezik az automatikus kiegészítés funkcióval, amely aktiválja magát néhány szövegmezőben és listában. Az URL mezőbe írja be például a karaktersorozatot, és az automatikus kiegészítés funkció megjeleníti a található első fájlt vagy könyvtárat, amely „a” betűvel kezdődik.

  2. A lefelé nyíl segítségével görgessen más fájlokhoz és könyvtárakhoz. A jobbra nyíl segítségével is megjeleníthet egy meglévő alkönyvtárat az URL mezőben. A gyors automatikus kiegészítés akkor áll rendelkezésre, ha az URL részének beírása után megnyomja az End billentyűt. Ha megtalálta a kívánt programot, dokumentumot vagy könyvtárat, akkor nyomja meg az Enter billentyűt.

Verzió

Ha a kijelölt fájlnak több verziója van, akkor válassza ki a megnyitandót. Egy dokumentum több változatát is mentheti és rendszerezheti a Fájl - Verziók lehetőség használatával. Egy dokumentum különféle változatai írásvédett módban nyílnak meg.

Fájltípus

Válassza ki a megnyitni kívánt fájltípust, vagy a Minden fájl (*) lehetőséget a mappában lévő összes fájl listájának megjelenítéséhez.

Megnyitás

Megnyitja a kijelölt dokumentumokat.

Beszúrás

Ha a párbeszédablakot a Beszúrás - Dokumentum menüpont kiválasztásával nyitotta meg, a Megnyitás gombon a Beszúrás felirat szerepel. A kiválasztott fájlt beilleszti az aktuális dokumentumba a kurzor pozíciójánál.

Csak olvasásra

Csak olvasható módban nyitja meg a fájlt.

Dokumentumok megnyitása sablonokkal

When you open a document created from a template, LibreOffice checks to see if the template has been modified since the document was last opened. If the template was changed, a dialog is shown where you can select which styles to apply to the document.

A LibreOffice felismeri a Sablonok számára definiált bármely könyvtárban található sablonokat. - LibreOffice - Útvonalak.

Ha a dokumentumot olyan sablon használatával hozta létre, amely nem található, egy párbeszédablak fog rákérdezni arra, mit tegyen a program a dokumentum következő megnyitásakor.

A dokumentum és a hiányzó sablon között fennálló kapcsolat megszüntetéséhez kattintson a Nem lehetőségre, ellenkező esetben a LibreOffice a dokumentum megnyitásának következő alkalmával is keresni fogja a sablont.

note

When you use File - Save As and select a template filter to save a template in a directory that is not specified in the Templates path, then the documents based on that template will not be checked.


Támogasson minket!