Megnyitás

Lokális vagy távoli fájl megnyitása. Több fájl megnyitása is lehetséges.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

From the menu bar:

Choose File - Open.

From the tabbed interface:

Choose File - Open.

From the start center:

Open File.

From toolbars:

Icon Open

Fájl megnyitása

From the keyboard:

+O


A Fájl párbeszédablakok - például Megnyitás, Mentés másként és hasonlók - kétféleképpen érhetők el:

Használja a - LibreOffice - Általános menüparancsot az egyikről a másikra váltáshoz.

note

Ha a megnyitni kívánt fájl stílusokat tartalmaz, speciális szabályok érvényesek.


Mappa kiválasztása

Válassza ki a kívánt mappát a legördülő listából, vagy írja be az elérési útvonalát. Az Automatikus kiegészítés funkció a gépelés megkönnyítésére használható.

Connect to a server using the File Services dialog.
Select a parent folder from the folder path with Icon Open.

Add a subfolder to the current folder with create new folder.

Places and Files

Add current folder to your favorite places using +. Remove a selected place from the list with -.

Displays the files and folders in the folder that you are in. Click column headers to sort files names, types, sizes or dates in ascending or descending order.

tip

To open more than one document at the same time, each in an own window, hold while you click the files, and then click Open.


A modern rendszerfájl párbeszédablakok számos funkciót kínálnak a fájlkezeléshez. A legtöbb lehetővé teszi a fájlok átnevezését, törlését, létrehozását, a fájlok listájának rendezését, a fájlok és mappák ikonok, fa vagy lista nézetben történő megjelenítését, a fájlrendszer mappafájának átfutását és még sok mást. Az egér jobb gombjával a megjelenítési területen a kiválasztott fájlokra vonatkozó parancsok listája jeleníthető meg.

Fájlnév

Adja meg a fájl nevét vagy elérési útvonalát.

A párbeszédablakban a következő funkciók állnak rendelkezésre:

  1. A LibreOffice rendelkezik az automatikus kiegészítés funkcióval, amely aktiválja magát néhány szövegmezőben és listában. Az URL mezőbe írja be például a karaktersorozatot, és az automatikus kiegészítés funkció megjeleníti a található első fájlt vagy könyvtárat, amely „a” betűvel kezdődik.

  2. A lefelé nyíl segítségével görgessen más fájlokhoz és könyvtárakhoz. A jobbra nyíl segítségével is megjeleníthet egy meglévő alkönyvtárat az URL mezőben. A gyors automatikus kiegészítés akkor áll rendelkezésre, ha az URL részének beírása után megnyomja az End billentyűt. Ha megtalálta a kívánt programot, dokumentumot vagy könyvtárat, akkor nyomja meg az Enter billentyűt.

Fájltípus

Válassza ki a megnyitni kívánt fájltípust, vagy a Minden fájl (*) lehetőséget a mappában lévő összes fájl listájának megjelenítéséhez.

Verzió

Ha a kijelölt fájlnak több verziója van, akkor válassza ki a megnyitandót. Egy dokumentum több változatát is mentheti és rendszerezheti a Fájl - Verziók lehetőség használatával. Egy dokumentum különféle változatai írásvédett módban nyílnak meg.

Csak olvasásra

Csak olvasható módban nyitja meg a fájlt.

Megnyitás

Megnyitja a kijelölt dokumentumokat.

Dokumentumok megnyitása sablonokkal

When you open a document created from a template, LibreOffice checks to see if the template has been modified since the document was last opened. If the template was changed, a dialog is shown where you can select which styles to apply to the document.

A LibreOffice felismeri a Sablonok számára definiált bármely könyvtárban található sablonokat. - LibreOffice - Útvonalak.

Ha a dokumentumot olyan sablon használatával hozta létre, amely nem található, egy párbeszédablak fog rákérdezni arra, mit tegyen a program a dokumentum következő megnyitásakor.

A dokumentum és a hiányzó sablon között fennálló kapcsolat megszüntetéséhez kattintson a Nem lehetőségre, ellenkező esetben a LibreOffice a dokumentum megnyitásának következő alkalmával is keresni fogja a sablont.

note

When you use File - Save As and select a template filter to save a template in a directory that is not specified in the Templates path, then the documents based on that template will not be checked.


Támogasson minket!