Megnyitás

Opens a local or remote file, or imports one.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Choose File - Open.

+O

On the Standard bar, click

Icon Open

Fájl megnyitása


LibreOffice uses the native file picker dialog of the window manager of your operating system for the Open command.

Jegyzet ikon

If the file that you want to open contains styles, special rules apply.


Megjelenítési terület

Megjeleníti az aktuális mappában található fájlokat és mappákat. Egy fájl megnyitásához jelölje ki azt, majd kattintson a Megnyitás gombra.

Tipp ikon

To open more than one document at the same time, each in an own window, hold while you click the files, and then click Open.


Modern system file dialogs present many features for file handling. Most allows you to rename, delete, create files, sort list of files, display files and folders in icons, tree or list views, traverse the file system folder tree and much more. Use the mouse right button to get a list of commands on the selected files in the display area.

Fájlnév

Enter a file name or a path for the file.

The following features are available in the dialog:

  1. A LibreOffice rendelkezik az automatikus kiegészítés funkcióval, amely aktiválja magát néhány szövegmezőben és listában. Az URL mezőbe írja be például a karaktersorozatot, és az automatikus kiegészítés funkció megjeleníti a található első fájlt vagy könyvtárat, amely „a” betűvel kezdődik.

  2. A lefelé nyíl segítségével görgessen más fájlokhoz és könyvtárakhoz. A jobbra nyíl segítségével is megjeleníthet egy meglévő alkönyvtárat az URL mezőben. A gyors automatikus kiegészítés akkor áll rendelkezésre, ha az URL részének beírása után megnyomja az End billentyűt. Ha megtalálta a kívánt programot, dokumentumot vagy könyvtárat, akkor nyomja meg az Enter billentyűt.

Verzió

Ha a kijelölt fájlnak több verziója van, akkor válassza ki a megnyitandót. Egy dokumentum több változatát is mentheti és rendszerezheti a Fájl - Verziók lehetőség használatával. Egy dokumentum különféle változatai írásvédett módban nyílnak meg.

Fájltípus

Válassza ki a megnyitni kívánt fájltípust, vagy a Minden fájl (*) lehetőséget a mappában lévő összes fájl listájának megjelenítéséhez.

Megnyitás

Megnyitja a kijelölt dokumentumokat.

Beszúrás

If you opened the dialog by choosing Insert - Document, the Open button is labeled Insert. Inserts the selected file into the current document at the cursor position.

Csak olvasásra

Csak olvasható módban nyitja meg a fájlt.

Dokumentumok megnyitása sablonokkal

When you open a document created from a template, LibreOffice checks to see if the template has been modified since the document was last opened. If the template was changed, a dialog is shown where you can select which styles to apply to the document.

LibreOffice recognizes templates located in any directory defined for Templates in - LibreOffice - Paths.

If a document was created using a template that cannot be found, a dialog is shown that asks you how to proceed next time the document is opened.

To break the link between the document and the missing template, click No, otherwise LibreOffice will look for the template the next time you open the document.

note

When you use File - Save As and select a template filter to save a template in a directory that is not specified in the Templates path, then the documents based on that template will not be checked.


Támogasson minket!