LibreOffice Draw funkciói

A LibreOffice Draw segítségével egyszerű és összetett rajzokat hozhat létre, amelyeket számos elterjedt képformátumba exportálhat. A rajzokba táblázatokat, diagramokat, képleteket és egyéb LibreOffice-elemeket szúrhat be.

Vektorképek

A LibreOffice Draw a vektorgrafikákat matematikai vektorok által leírt vonalak és görbék segítségével hozza létre. A vektorok vonalakat, ellipsziseket és sokszögeket írnak le.

Térbeli objektumok készítése

A LibreOffice Draw programban létrehozhat egyszerű térbeli testeket, például kockákat, gömböket és hengereket, valamint még a fényforrást is megadhatja ezekhez az objektumokhoz.

Rácsok és illesztővonalak

A rácsok és illesztővonalak nélkülözhetetlen vizuális segítséget nyújtanak a rajzbeli objektumok illesztése során. Ezenkívül az objektumokat a rácsvonalakhoz, az illesztővonalakhoz vagy egy másik objektumhoz is illesztheti.

Objektumok összekapcsolása viszonyok megjelenítéséhez

You can connect objects in LibreOffice Draw with special lines called "connectors" to show the relationship between objects. Connectors attach to gluepoints on drawing objects and remain attached when the connected objects are moved. Connectors are useful for creating organization charts and technical diagrams.

Méretek megjelenítése

A mérnöki rajzok gyakran tartalmazzák az ábrán feltüntetett objektumok méretét is. A LibreOffice Draw programban a dimenzióvonalakat használja a lineáris méretek kiszámítására és megjelenítésére.

Képtár

A Képtár képeket, animációkat, hangokat és más, a rajzokba, valamint más LibreOffice-programokba beszúrható elemeket tartalmaz.

Képfájl-formátumok

A LibreOffice Draw program a legtöbb manapság használt képfájl-formátumba képes exportálni, ilyenek például a BMP, a GIF, a JPG, valamint a PNG formátum.

Támogasson minket!