LibreOffice Draw funkciói

A LibreOffice Draw segítségével egyszerű és összetett rajzokat hozhat létre, amelyeket számos elterjedt képformátumba exportálhat. A rajzokba táblázatokat, diagramokat, képleteket és egyéb LibreOffice-elemeket szúrhat be.

Vektorképek

A LibreOffice Draw a vektorgrafikákat matematikai vektorok által leírt vonalak és görbék segítségével hozza létre. A vektorok vonalakat, ellipsziseket és sokszögeket írnak le.

Térbeli objektumok készítése

A LibreOffice Draw programban létrehozhat egyszerű térbeli testeket, például kockákat, gömböket és hengereket, valamint még a fényforrást is megadhatja ezekhez az objektumokhoz.

Rácsok és illesztővonalak

A rácsok és illesztővonalak nélkülözhetetlen vizuális segítséget nyújtanak a rajzbeli objektumok illesztése során. Ezenkívül az objektumokat a rácsvonalakhoz, az illesztővonalakhoz vagy egy másik objektumhoz is illesztheti.

Objektumok összekapcsolása viszonyok megjelenítéséhez

A LibreOffice Draw programban az objektumokat az "összekötőknek" nevezett különleges vonalakkal kapcsolhatja össze. Ezzel a hasznos szolgáltatással megjelenítheti az objektumok közötti viszonyt. Az összekötők a rajzobjektumok csatolópontjaihoz csatlakoznak, és az objektum mozgatása esetén követik annak elmozdulását. Az összekötő vonalak különösen hasznosak szervezeti diagramok és technikai leírások készítése során.

Méretek megjelenítése

A mérnöki rajzok gyakran tartalmazzák az ábrán feltüntetett objektumok méretét is. A LibreOffice Draw programban a dimenzióvonalakat használja a lineáris méretek kiszámítására és megjelenítésére.

Képtár

A Képtár képeket, animációkat, hangokat és más, a rajzokba, valamint más LibreOffice-programokba beszúrható elemeket tartalmaz.

Képfájl-formátumok

A LibreOffice Draw program a legtöbb manapság használt képfájl-formátumba képes exportálni, ilyenek például a BMP, a GIF, a JPG, valamint a PNG formátum.

Please support us!