Adatbázisok használata a LibreOffice Base-ben

External video

Please accept this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube Privacy Policy

A LibreOffice Base programban sokféle adatbázisfájl-formátumban tárolt adat elérésére van lehetőség. A LibreOffice Base natív támogatással rendelkezik néhány adatbázisfájl-formátumhoz, például a dBASE formátumhoz. A LibreOffice Base külső, relációs adatbázisok eléréséhez is használható, ilyenek például a MySQL vagy az Oracle.

A következő adatbázistípusok csak olvashatók a LibreOffice Base-ben. A LibreOffice Base-ből nem lehet módosítani az ilyen adatbázisok struktúráját, és nem lehet szerkeszteni, beszúrni és törölni adatbázisrekordokat.

Adatbázis használata a LibreOffice-ban

Az Adatbázistündér segít létrehozni az adatbázisfájlt és regisztrálni az új adatbázist a LibreOffice-ban.

note

Az adatbázisfájl lekérdezéseket, jelentéseket és űrlapokat tartalmaz az adatbázishoz, valamint hivatkozást az adatbázisra, ahol a rekordok tárolva vannak. A formázási információk szintén az adatbázisfájlban tárolódnak.


A Súgó használata

A Súgó a program alapértelmezett beállításait írja le egy olyan rendszeren, amely szintén az alapbeállításokkal fut. A színek, az egérműveletek és az egyéb konfigurálható elemek eltérők lehetnek az Ön programján és rendszerén.

Támogasson minket!