JDBC-kapcsolat

Megadja a JDBC-adatbázisok elérésének beállításait.

JDBC-példák

A JDBC-illesztőprogram osztályát JDBC-adatbázishoz kapcsolódásra használhatja a LibreOffice-ból. Az illesztőprogram-osztályt az adatbázis-kezelő gyártója biztosítja. JDBC-adatbázisra két példa az Oracle és a MySQL.

note

Az illesztőprogram-osztályokat hozzá kell adni a LibreOffice-hoz a - LibreOffice - Speciális alatt.


Oracle adatbázis

Egy Oracle-adatbázis eléréséhez Solaris és Linux rendszereken használhatja a JDBC-illesztőprogramot. Az adatbázis eléréséhez Windows rendszerből ODBC-illesztőprogramra van szükség.

Írja be az Oracle-adatbáziskiszolgáló helyét az Adatforrás URL mezőbe. Az URL szintaxisa az adatbázistípustól függ. További információkért tekintse meg a JDBC-illesztőprogramhoz biztosított dokumentációt.

Oracle-adatbázis esetén az URL szintaxisa a következő:

oracle:thin:@gépnév:port:adatbázisnév

MySQL adatbázis

A MySQL adatbázis-kezelő illesztőprogramja a MySQL weboldaláról érhető el.

MySQL adatbázis esetén a szintaxis a következő:

mysql://gépnév:port/adatbázisnév

Adatforrás URL

Adja meg az adatbázis URL-címét. Például a MySQL JDBC-illesztőprogram esetén írja be: „mysql://<kiszolgálónév>/<adatbázis neve>”. A JDBC-illesztőprogrammal kapcsolatos további információkért tekintse meg az illesztőprogramhoz tartozó dokumentációt.

JDBC-illesztőprogram osztálya

Írja be a JDBC-illesztőprogram nevét.

warning

A JDBC-illesztőprogram használata előtt hozzá kell adni az ezt megvalósító osztály elérési útját. A - LibreOffice - Speciális panelen kattintson az Osztály útvonala gombra. Az útvonal-információk hozzáadása után indítsa újra a LibreOffice programot.


Osztály tesztelése

A jelenlegi beállításokkal teszteli a kapcsolatot.

Hitelesítés

Adatbázistündér

Támogasson minket!