dBASE

Adja meg a dBASE-adatbázis beállításait.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

In a database file window of type dBASE, choose Edit - Database - Properties.


Táblák közti relációk meghatározásához használja a JDBC-t vagy az ODBC-t a LibreOffice-on belül.

Inaktív rekordok megjelenítése

Megjelenít minden fájlbeli rekordot, azokat is, amelyek törlésre vannak kijelölve. Ha kiválasztja ezt a jelölőnégyzetet, akkor nem tud majd rekordokat törölni.

A dBASE formátumban a törölt rekordok benne maradnak a fájlban.

Az adatbázisban végrehajtott változtatások megtekintéséhez bontsa az adatbázissal való kapcsolatot, majd kapcsolódjon újra az adatbázishoz.

Karakterkészlet

Válassza ki a kódkonverziót, amelyet az adatbázis tartalmának megtekintéséhez akar használni a LibreOffice programban. Ez nincs kihatással az adatbázisra. Az operációs rendszer alapértelmezett karakterkészletének használatához válassza ki a „Rendszer” lehetőséget. A szöveges és dBASE-adatbázisok fixméretű karakterhosszal rendelkező karakterkészletekre vannak korlátozva, amelyben minden karaktert ugyanannyi bájt kódol.

SQL92 elnevezési megszorítások használata

Csak olyan neveket engedélyez, amelyek az SQL92 elnevezési megszorításoknak megfelelő karaktereket használnak az adatforrásban. Minden más karaktert visszautasít. A neveknek kis- vagy nagybetűvel vagy aláhúzással ( _ ) kell kezdődnie. A fennmaradó karakterek ASCII-karakterek, aláhúzások és számok lehetnek.

Indexek

Megnyitja az Indexek párbeszédablakot, ahol kezelheti az aktuális dBASE-adatbázis táblaindexeit.

Támogasson minket!