Tábla másolása

Lemásolhat egy táblát úgy, hogy egy adatbázisfájl-ablak tábla területére húzza át. Megjelenik a Tábla másolása párbeszédablak.

Tábla neve

Megadja a másolat nevét. Néhány adatbázis csak olyan neveket fogad el, amelyek nyolc vagy kevesebb karakterből állnak.

Beállítások

Meghatározás és adatok

Pontos másolatot készít az adatbázistábláról. A tábladefiníció és az összes adat másolásra kerül. A tábladefiníció tartalmazza a különböző adatmezők táblastruktúráját és formátumát a speciális mezőtulajdonságokat is beleértve. A mezőtartalmak szolgáltatják az adatokat.

Meghatározás

Csak a tábla beállításait másolja, az adatokat nem.

Táblanézetként

Amennyiben az adatbázis támogatja a nézeteket, és ezt a lehetőséget választotta, akkor a lekérdezés táblaként fog létrejönni a táblatárolóban. Így normál táblanézetben láthatja a lekérdezés eredményét. A tábla szűrése a „Select” SQL utasítással történik.

Adatok hozzáfűzése

Az adatokat hozzáfűzi a táblázathoz egy már létező táblázatba történő másolás céljából.

A tábladefinícióknak teljesen meg kell egyezni, hogy az adatok másolhatók legyenek. Az adatok nem másolhatók, ha a céltábla adatmezői más formátummal rendelkeznek, mint a forrástábla adatmezői.

Egyeztesse az adatmezőneveket az Oszlopok érvényesítése oldal Tábla másolása párbeszédablakában.

Ha az adatok nem csatolhatók, akkor megjelenik a mezők listája az Oszlopinformáció párbeszédablakban, amelynek adatai nem módosíthatók. Ha ezt a párbeszédablakot az OK gombbal megerősíti, akkor csak a listában nem szereplő adatok lesznek csatolva.

note

Ha adatok csatolásakor a céltábla mezőinek hossza kisebb, mint a forrástábla mezőié, akkor a forrás adatmezőinek vége automatikusan le lesz vágva annak érdekében, hogy hosszuk a céltábla mezőinek hosszával egyezzen meg.


Elsődleges kulcs létrehozása

Automatikusan létrehozza az elsődleges kulcs adatmezőjét, és feltölti adatokkal. Mindig használnia kell ezt a mezőt, hiszen mindig szükség van egy elsődleges kulcsra a tábla szerkesztéséhez.

Név

Megadja a generált elsődleges kulcs nevét. Nem kötelező nevet adni.

Következő oldal

Támogasson minket!