Hiányzó elem

Ha egy olyan lekérdezést nyit meg, amelynek táblái vagy mezői nem léteznek többé, akkor megjelenik a Hiányzó elem párbeszédablak. Ez a párbeszédablak megnevezi azt a táblát vagy mezőt, amelyet nem sikerült értelmeznie, és lehetővé teszi, hogy eldöntse, hogyan akarjuk folytatni az eljárást.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

In a database file window, click the Queries icon, then choose Edit - Edit.
If the referenced fields no longer exist, you see this dialog.


Hogyan folytatja?

A kérdés megválaszolására háromféle lehetőség van:

Tényleg megnyitja a lekérdezést a grafikus nézetben?

Lehetővé teszi a lekérdezés megnyitását a Tervezés nézetben a hiányzó elemek ellenére. Ez a választás lehetővé teszi, hogy más hibákat is figyelmen kívül hagyjon.

A lekérdezés a Tervezés nézetben (a grafikus felület) kerül megnyitásra. A hiányzó táblák üresen jelennek meg az érvénytelen mezők pedig (érvénytelen) neveikkel a mezők listájában. Ez lehetővé teszi, hogy pontosan azokat a mezőket kezelje, amelyek a hibát okozták.

Lekérdezés megnyitása az SQL-nézetben

Lehetővé teszi a lekérdezés terv megnyitását SQL módban, és a lekérdezés SQL-natívként értelmezését. Csak akkor tud kilépni a natív SQL módból, ha a LibreOffice-utasítás teljesen értelmezésre került (csak akkor lehetséges, ha a lekérdezésben használt táblák vagy mezők valóban léteznek).

Ne nyissa meg a lekérdezést

Lehetővé teszi az eljárás megszakítását, és megadja, hogy a lekérdezést nem szabad kinyitni. Ez a lehetőség megfelel a párbeszédablak Mégse gombjának.

Hasonló hibák figyelmen kívül hagyása

Ha az első lehetőséget választotta, de mégis meg szeretné nyitni a lekérdezést a grafikus nézetben a hiányzó elemek ellenére, előírhatja, hogy a többi hibát figyelmen kívül hagyja-e a rendszer. Ezért az aktuális megnyitási eljárásban nem fog hibaüzenet megjelenni, ha a lekérdezést nem sikerül megfelelően értelmezni.

Támogasson minket!