Oszlop és sáv diagramtípus

A Diagramtündér első oldalán kiválaszthatja a diagramtípust.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Válassza a Beszúrás – Diagram… lehetőséget

Icon

Diagram beszúrása


Oszlopdiagram

Ez a típus függőleges oszlopokból álló oszlopdiagramot jelenít meg. Az oszlopok magassága arányos az értékével. Az x tengelyen szerepelnek a kategóriák. Az y tengelyen jelennek meg a kategóriák értékei.

Normál - ez az altípus minden kategóriához tartozó adatértéket egymás mellett jelenít meg. A kiemelendő sajátosság az abszolút érték a többi értékhez viszonyítva.

Halmozott - ez az altípus minden kategóriához tartozó adatértéket egymásra helyezve. A kiemelendő sajátosság a kategória teljes értéke, és az egyes értékek hozzájárulása az egészhez.

Százalék - ez az altípus minden adatérték százalékos részarányát mutatja a kategória egészéhez képest. A kiemelendő sajátosság az értékek relatív aránya a kategória összértékéhez képest.

Engedélyezheti az adatértékek Térbeli nézetét. A "realisztikus" séma megpróbálja a legjobb térbeli kinézetet elérni. Az "egyszerű" séma a többi irodai alkalmazás diagramjainak kinézetét próbálja leutánozni.

Térbeli diagramok esetén minden adatérték alakja kiválasztható, lehet téglatest, henger, kúp vagy gúla.

Sávdiagram

Ez a típus vízszintes sávokból álló sávdiagramot jelenít meg. A sávok hosszúsága arányos az értékével. Az y tengelyen szerepelnek a kategóriák. Az x tengelyen jelennek meg a kategóriák értékei.

Az altípusok ugyanazok, mint az oszlopdiagramnál.

Támogasson minket!