Terület típusú diagram

A Diagramtündér első oldalán kiválaszthatja a diagramtípust.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Válassza a Beszúrás – Diagram… lehetőséget

Icon

Diagram beszúrása


Terület

A területdiagram az értékeket pontokként jeleníti meg az y tengelyen. Az x tengelyen vannak a kategóriák. Az adatsorok y értékeit vonal köti össze. Minden vonalpár közötti terület színnel van kitöltve. A területdiagram két egymást követő kategória közötti változás kiemelésére alkalmas.

Normál - ez az altípus minden értéket abszolút y értékként rajzol ki. Először az adattartomány utolsó oszlopának területét rajzolja ki, majd az utolsó előttiét stb., végül az első adatoszlopét. Emiatt, ha az első oszlop értékei magasabban a többi értéknél, az utoljára kirajzolt terület elrejti a többi területet.

Halmozott – ez az altípus az értékeket egymásra halmozva rajzolja ki. Biztosítja, hogy minden érték látható, egyik adatot sem takarja el a másik. Mindazonáltal az y értékek nem jelentenek többé abszolút értékeket, kivéve az utolsó oszlopot, amely a halmozott terület alján helyezkedik el.

Százalék - ez az altípus az értékeket egymásra halmozva jeleníti meg, és úgy skálázza azokat, hogy a kategória egésze 100%-ot adjon ki.

Támogasson minket!