Adattáblázat

Megnyitja az Adattáblázat párbeszédablakot, amelyben szerkesztheti a diagram adatait.

Ha a diagram Calc-munkalapon vagy Writer-táblázaton alapul, akkor az Adattáblázat párbeszédablak nem érhető el.

Jegyzet ikon

Néhány módosítás csak akkor lesz látható, ha bezárja, majd ismét megnyitja a párbeszédablakot.


Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Válassza a Nézet - Diagram adattáblázata menüparancsot.

A Formázás eszköztáron kattintson

Ikon

Diagramadat


Press Shift+F1 and point to a control to learn more about that control.

A diagramadatok módosításához

Amikor az alapértelmezett adatokon alapuló diagramot hoz létre, vagy amikor egy diagramot másol a dokumentumba, megnyithatja az Adattáblázat párbeszédablakot az adatok beírásához. A diagram előnézete azonnal módosul a bevitt adatoknak megfelelően.

A változtatások alkalmazásához zárja be a Diagramadatok párbeszédablakot. Válassza a Szerkesztés - Visszavonás lehetőséget a módosítások visszavonásához.

  1. Olyan diagram beszúrása vagy kijelölése, amely nem létező cellaadatokon alapul.

  2. Válassza a Nézet - Diagram adattáblázata lehetőséget az Adattáblázat párbeszédablak megnyitásához.

    Az adatsorok oszlopokba vannak szervezve. A bal szélső oszlop szerepe a kategóriák vagy adatfeliratok meghatározása. A bal szélső oszlop mindig szövegként van megformázva. Beszúrhat további szövegoszlopokat a hierarchikus címkék meghatározásához.

  3. Kattintson a párbeszédablak egyik cellájába, és módosítsa a tartalmát. Kattintson egy másik cellára, hogy lássa a módosított tartalom előnézetét.

  4. Írja be az adatsor nevét az oszlop feletti szövegmezőbe.

  5. Használja a tábla feletti ikonokat sorok és oszlopok beszúrásához és törléséhez. Több oszlopból álló adatsorok esetén csak az egész adatsort lehet beszúrni vagy törölni.

  6. Az adatsorok sorrendje a diagramon megegyezik az adattáblázatban levő sorrenddel. Használja az Adatsor mozgatása jobbra ikont az aktuális oszlop felcseréléséhez a jobb oldali szomszédjával.

  7. A kategóriák vagy adatpontok sorrendje a diagramon megegyezik az adattáblázatban levő sorrenddel. Használja a Sor mozgatása lefelé ikont az aktuális sor felcseréléséhez az alsó szomszédjával.

Támogasson minket!