A LibreOffice Calc funkciói

A LibreOffice Calc egy táblázatkezelő alkalmazás, amelynek segítségével adatokat kezelhet, elemezhet, illetve azokon számításokat végezhet. Ezenkívül Microsoft Excel-táblázatokat is importálhat, illetve módosíthat.

Számítások

A LibreOffice Calc különböző függvényeket biztosít, például statisztikai és banki függvényeket, amelyek segítségével az adatokon összetett számításokat végző képleteket hozhat létre.

A képletek létrehozásához használhatja a Függvénytündért is.

„Mi történik akkor, ha ...” típusú számítások

Egy érdekes funkció az, hogy ha egy több tényezőből álló számítás egyik tényezőjét módosítja, akkor a változás az eredményben azonnal megjelenik. Például megnézheti, hogy egy kölcsönösszeg-számításban levő időtartam módosítása milyen hatással van a kamatlábakra és a törlesztőrészletekre. Ezenfelül előre definiált esetek segítségével nagyobb táblázatokat is kezelhet.

Adatbázis-függvények

A táblázatokat adatok elrendezésére, tárolására és szűrésére használhatja.

A LibreOffice Calc lehetővé teszi a táblázatok „fogd és vidd” módszerrel történő, adatbázisokból való beillesztését, valamint a munkafüzeteket adatforrásként való felhasználását körlevél LibreOffice Writer programban való írásához.

Adatok elrendezése

Néhány egérkattintással újraszervezheti a munkafüzetet, elrejthet vagy megjeleníthet egyes adattartományokat, speciális feltételek alapján formázhat tartományokat, vagy gyorsan ki tud számítani rész- és végösszegeket.

Dinamikus diagramok

A LibreOffice Calc lehetővé teszi a munkafüzetadatok dinamikus diagramban történő megjelenítését, amelyek automatikusan frissülnek az adatok módosulásakor.

Microsoft-fájlok megnyitása és mentése

A LibreOffice-szűrők segítségével átalakíthatja az Excel-fájlokat, illetve ezekkel számos más formátumban is megnyithat, illetve menthet fájlokat.

Támogasson minket!