Munkalapok nyomtatása fekvő formátumban

Egy munkalap nyomtatásához számos interaktív lehetőség áll rendelkezésére a Nézet - Oldaltörés pontban. Az egyes oldalakon nyomtatásra kerülő cellatartományok meghatározásához húzza el az elválasztó vonalakat.

Fekvő formátumú nyomtatáshoz tegye a következőket:

 1. Menjen a nyomtatandó oldalra.

 2. Choose Format - Page Style.

  A parancs nem látható, ha a munkalap írásvédetten került megnyitásra. Ebben az esetben a Standard eszköztáron kattintson a Fájl szerkesztése ikonra.

 3. Kattintson az Oldal fülre. Jelölje ki a Fekvő papírformátumot, majd kattintson az OK gombra.

 4. Válassza a Fájl - Nyomtatás lehetőséget. Megjelenik a Nyomtatás párbeszédablak.

  A nyomtató-illesztőprogramtól, illetve az operációs rendszertől függően lehet, hogy a Tulajdonságok gombra kell kattintania a nyomtató elrendezésének fekvő helyzetbe állításához.

 5. A Nyomtatás párbeszédablak Általános lapján adja meg a kinyomtatni kívánt tartalmakat:

  Minden munkalap - Minden munkalap ki lesz nyomtatva.

  Kijelölt munkalapok - Csak a kijelölt munkalapok lesznek kinyomtatva. Minden munkalap, amelynek a nevét (a munkalap alján lévő fülön) kiválasztotta, ki lesz nyomtatva. Módosíthatja a kijelölést, ha a munkalap nevére kattintás közben lenyomva tartja a billentyűt.

  Kijelölt cellák - Az összes kijelölt cella nyomtatásra kerül.

 6. A fenti kijelölés eredményeként létrejött összes oldal közül kiválaszthatja a nyomtatandó oldaltartományt:

  Összes oldal - Az összes kapott oldal nyomtatása.

  Oldalak - Adja meg a kinyomtatni kívánt oldalakat. Az oldalak is az első munkalaptól kezdve kerülnek számozásra. Ha az Oldaltörések előnézete szerint a Munkalap1 4 oldalra kerülne kinyomtatásra, de a Munkalap2 első két oldalát kívánja kinyomtatni, akkor itt az 5-6 értéket adja meg.

Ha a Formátum - Nyomtatási tartomány párbeszédablakban megadott egy vagy több nyomtatási tartományt, akkor csak ezen nyomtatási tartományok tartalma kerül kinyomtatásra.

Támogasson minket!