Cellák áthelyezése „fogd és vidd” módszerrel

Ha egy Calc-munkalap kijelölt celláit, sorait vagy oszlopait áthúzza az egérrel egy másik helyre, a célterület cellái (beleértve a kijelölt sorokban vagy oszlopokban lévőket is) felül lesznek írva. Ez a normális felülíró mód.

Ne feledje, hogy a teljes sorok vagy oszlopok fogd és vidd módszerrel való mozgatásához először ki kell jelölnie az áthelyezni (vagy másolni) kívánt sorokat vagy oszlopokat, és a húzást a kijelölt cellákra, nem pedig a sor- vagy oszlopfejlécekre (ez megszüntetné a kijelölést) kattintva kell megkezdenie.

Ha az egérgomb felengedése közben lenyomva tartja az billentyűt, akkor beszúró módba kerül.

  1. A beszúró módban a célterület cellái jobbra vagy lefelé csúsznak el, és az áthelyezett cellák az üressé váló pozíciókba kerülnek felülírás nélkül.

  2. Az áthelyezés alatt álló cellákat körülvevő keret másképp néz ki beszúró módban.

    A felülíró módban a kijelölt terület körül mind a négy szegély látszik. A beszúró módban csak a bal oldali szegély látszik, amikor a célcellák jobbra lesznek eltolva. Ha a célcellák lefelé lesznek eltolva, akkor csak a felső szegély látszik.

    Az, hogy a célterület jobbra vagy lefelé csúszik el, a forrás- és a célcellák közötti távolságtól függ, ha ugyanazon a munkalapon belül történik az áthelyezés. Ha másik munkalap a cél, akkor az áthelyezett terület vízszintes és függőleges celláinak számától függ.

  3. Ha beszúró módban ugyanazon a soron belül (csak vízszintesen) helyezi át a cellákat, akkor a cellák beszúrása után minden cella balra lesz eltolva, hogy kitöltse a forrásterületet.

Mindkét módban nyomva tarthatja a billentyűt vagy a +Shift billentyűkombinációt, miközben az egérgombot felengedi, és ekkor rendre vagy másolat, vagy hivatkozás jön létre.

Lenyomott billentyűk az egérgomb felengedésekor

Eredmény

Semelyik

A cellák áthelyezésre kerülnek, és felülírják a célterület celláit. A forráscellák kiürítésre kerülnek.

billentyű

A cellák másolásra kerülnek, és felülírják a célterület celláit. A forráscellák változatlanul maradnak.

+Shift billentyűk

A forráscellákra hivatkozások jönnek létre, és ezek felülírják a célterület celláit. A forráscellák változatlanul maradnak.

billentyű

A cellák áthelyezésre kerülnek, és a célterület cellái jobbra vagy lefelé csúsznak. A forráscellák kiürítésre kerülnek, kivéve ha ugyanazon munkalap ugyanazon sorain belül történik az áthelyezés.

Ha ugyanazon a munkalapon ugyanazon sorok között történik az áthelyezés, a célterület cellái jobba tolódnak, és az egész sor eltolódik, hogy kitöltse a forrásterületet.

billentyűk

A cellák másolásra kerülnek, és a célterület cellái jobbra vagy lefelé csúsznak. A forráscellák változatlanul maradnak.

+Shift billentyűk

A forráscellákra hivatkozások jönnek létre, és a célterület cellái jobbra vagy lefelé csúsznak. A forráscellák változatlanul maradnak.


Támogasson minket!