Keresés és csere a Calcban

Munkafüzet-dokumentumokban szavakra, képletekre és stílusokra lehet keresni. Navigálhat egyik találattól a következőig, vagy kijelölheti egyszerre az összes illeszkedő cellát, majd új formátumot alkalmazhat rájuk, vagy kicserélheti a cellatartalmat másra.

Keresés és csere párbeszédablak

A cellák tartalmazhatnak közvetlenül beírt szöveget és számokat, de tartalmazhatnak képletek eredményeként létrejött szöveget és számokat is. Ha például egy cella az =1+2 képletet tartalmazza, a cellában 3 jelenik meg. El kell döntenie, hogy az 1 plusz 2-re vagy a 3-ra keres rá.

Képletek vagy értékek keresése

A Keresés és csere párbeszédablakban megadhatja, hogy képletekre vagy a számolás eredményére vonatkozzon-e a keresés.

  1. Válassza a Szerkesztés - Keresés és csere menüparancsot a Keresés és csere párbeszédpanel megnyitásához.

  2. Kattintson a Több beállítás gombra a párbeszédablak kibővítéséhez.

  3. Válassza a „Képletek” vagy az „Értékek” lehetőséget a Keresés listából.

A „Képletek” kiválasztásával a képletrészletekben kereshet.

Az „Értékek” kiválasztásával a számítások eredményei között kereshet.

Jegyzet ikon

Cell contents can be formatted in different ways. For example, a number can be formatted as a currency, to be displayed with a currency symbol. These symbols are included in searches when the Formatted Display search option is activated.


Szöveg keresése

  1. Válassza a Szerkesztés - Keresés és csere menüparancsot a Keresés és csere párbeszédpanel megnyitásához.

  2. A Keresés mezőben adja meg a keresni kívánt szöveget.

  3. Kattintson a Következő keresése vagy a Mindet keresi gombra.

A Következő keresése gombra kattintás után a Calc kijelöli a következő olyan cellát, amely a keresett szöveget tartalmazza. A szöveg közben látszik és szerkeszthető, ha újra a Következő keresése gombra kattint, akkor a következő találatra ugrik.

  1. Ha bezárta a párbeszédablakot, egy billentyűkombinációval (+Shift+F) keresheti meg a következő cellát a párbeszédablak megnyitása nélkül.

  2. Alapértelmezés szerint a Calc az aktuális munkalapon keres. Jelölje be a Minden munkalap négyzetet a dokumentum összes munkalapján való kereséshez.

A Mindet keresi gombra kattintás után a Calc kijelöli az összes olyan cellát, amely a keresett szöveget tartalmazza. Ekkor például egyszerre állíthatja be az összes cellát félkövérre, vagy alkalmazhat egy cellaformázást.

A Navigátor

  1. Válassza a Nézet - Navigátor menüparancsot a Navigátor ablak megnyitásához.

A Navigátor az objektumok megkeresésének és kijelölésének legfőbb eszköze.

Használja a Navigátort objektumok és hivatkozások beszúrására a dokumentumon belül vagy különböző megnyitott dokumentumok között.

Támogasson minket!