Szűrők alkalmazása

A szűrők és az irányított szűrők lehetővé teszik, hogy csak az adattartomány bizonyos sorai (rekordjai) legyenek láthatóak. A LibreOffice-munkafüzetekben a szűrők alkalmazására számos mód áll rendelkezésre.

  1. Az Automatikus szűrő egyik felhasználási módjaként gyorsan beállíthatja, hogy egy adatmezőben csak az azonos értékeket tartalmazó rekordok jelenjenek meg.

  2. Az Általános szűrő párbeszédablakban tartományokat is megadhat, amelyek az értékeket adott adatmezőkben tárolják. Az általános szűrő segítségével legfeljebb három feltételt köthet össze logikai ÉS vagy logikai VAGY operátorral.

  3. Az Irányított szűrő akár nyolc szűrőfeltétel használatát is lehetővé teszi. Az Irányított szűrő esetében a feltételeket közvetlenül a munkalapon adhatja meg.

Tipp ikon

Szűrő eltávolításához, kattintson arra a területre, amelyre a szűrő alkalmazásra került, majd válassza az Adatok - Szűrő - Szűrőfeltételek alaphelyzetbe menüparancsot, hogy újra láthassa az összes cellát.


Jegyzet ikon

Ha több sort jelöl ki egy olyan területen, ahol szűrőt alkalmazott, akkor ez a kijelölt terület tartalmazhat olyan sorokat, amelyek látszanak, és olyanokat, amelyeket a szűrő elrejtett. Ha ezekre a sorokra formázást alkalmaz, vagy törli a kijelölt sorokat, a művelet csak a látható sorokra lesz érvényes. A rejtett sorokat a művelet nem érinti.


Jegyzet ikon

Fordítva működik ez azon sorok esetén, amelyeket kézzel rejtett el a Formátum - Sorok - Sorok elrejtése paranccsal. A kézzel elrejtett sorok törlésre kerülnek, ha a törlésre kijelölt tartomány tartalmazza azokat.


Támogasson minket!