Selecting Themes for Sheets

A LibreOffice Calc előre megadott formázótémákkal rendelkezik, amelyeket alkalmazhat a munkafüzetekre.

A Calc programban nincs lehetőség téma hozzáadására, és a témák nem is módosíthatók. Azonban módosíthatja a stílusukat, miután alkalmazta azokat a munkafüzetre.

Mielőtt a munkalapot témával formázná, a munkalap celláira legalább egy egyedi cellastílust alkalmaznia kell. Ezt követően módosíthatja a cellaformátumot úgy, hogy kiválaszt egy témát a Témaválasztás párbeszédablakban, majd alkalmazza azt.

Ha egyéni cellastílust szeretne alkalmazni egy cellára, nyissa meg a Stílusok ablakot, és annak alsó listamezőjében állítsa be az Egyéni stílusok nézetet. Megjelenik a meglévő, egyéni, definiált cellastílusok listája. Kattintson duplán egy névre a Stílusok ablakban, hogy ezt a stílust alkalmazza a kijelölt cellákra.

Téma alkalmazásához a munkafüzetre:

 1. Az Eszközök eszköztáron kattintson a Témaválasztás ikonra.

  Icon Themes

  Choose Themes

  The Theme Selection dialog appears. This dialog lists the available themes for the whole spreadsheet and the Styles window lists the custom styles for specific cells.

 2. A Témaválasztás párbeszédablakban jelölje ki a munkafüzetre alkalmazni kívánt témát.

 3. Kattintson az OK gombra

  Amint a Témaválasztás párbeszédablakban egy másik témát jelöl ki, az egyedi stílus tulajdonságainak egy része alkalmazásra kerül az aktuális munkafüzeten. A módosítások azonnal láthatók a munkafüzeten.

Támogasson minket!