Témák kiválasztása munkalapokhoz

A LibreOffice Calc előre megadott formázótémákkal rendelkezik, amelyeket alkalmazhat a munkafüzetekre.

A Calc programban nincs lehetőség téma hozzáadására, és a témák nem is módosíthatók. Azonban módosíthatja a stílusukat, miután alkalmazta azokat a munkafüzetre.

Mielőtt a munkalapot témával formázná, a munkalap celláira legalább egy egyedi cellastílust alkalmaznia kell. Ezt követően módosíthatja a cellaformátumot úgy, hogy kiválaszt egy témát a Témaválasztás párbeszédablakban, majd alkalmazza azt.

To apply a custom cell style to a cell, you can open the Styles window and, in its lower list box, set the Custom Styles view. A list of the existing custom defined cell styles will be displayed. Double click a name from the Styles window to apply this style to the selected cells.

Téma alkalmazásához a munkafüzetre:

 1. Az Eszközök eszköztáron kattintson a Témaválasztás ikonra.

  Ikon

  Témaválasztás

  The Theme Selection dialog appears. This dialog lists the available themes for the whole spreadsheet and the Styles window lists the custom styles for specific cells.

 2. A Témaválasztás párbeszédablakban jelölje ki a munkafüzetre alkalmazni kívánt témát.

 3. Kattintson az OK gombra

  Amint a Témaválasztás párbeszédablakban egy másik témát jelöl ki, az egyedi stílus tulajdonságainak egy része alkalmazásra kerül az aktuális munkafüzeten. A módosítások azonnal láthatók a munkafüzeten.

Támogasson minket!