Kimutatástáblák szerkesztése

Kattintson a kimutatástáblában levő gombok egyikére, és tartsa lenyomva az egér gombját. Az egér mutatója mellett egy speciális szimbólum jelenik meg.

Módosíthatja az oszlopok sorrendjét, ha ugyanazon sor másik pozíciójába húzza a gombot. Ha a gombot a táblázat bal szélén lévő sorcímkék területére viszi, akkor az oszlopot sorrá változtathatja.

A Kimutatástábla párbeszédablakban egy gombot a Szűrők területre húzva gombot és listamezőt hozhat létre a kimutatástábla tetején. A listamező a kimutatástábla kiválasztott elemek tartalma alapján való szűréséhez használható. Húzás segítségével a kimutatástáblában más mezőket is használhat szűrőként.

Ha egy gombot el kíván távolítani a táblázatból, akkor egyszerűen húzza azt a kimutatástáblán kívülre. Amikor a munkalapon az egérmutató „nem megengedett” ikonra vált, engedje fel az egérgombot. A gomb törlődik.

To edit the pivot table, click a cell inside the pivot table and open the context menu. In the context menu you find the command Properties, which displays the Pivot Table Layout dialog for the current pivot table.

A kimutatástáblában használhat egérrel történő húzást, vagy kivágási/beillesztési parancsokat az adatmezők sorrendjének átrendezéséhez.

A kimutatástáblákon belül egyéni nevekkel láthatja el a mezőket, a mezőtagokat, a részösszegeket (bizonyos megkötésekkel) és az összegeket. Egy elemhez úgy rendelhet hozzá egyéni nevet, hogy az eredeti nevet egy másik névvel írja felül.

Open file with example:

Támogasson minket!