Cellák pénznem-formátumban

In LibreOffice Calc you can give numbers any currency format. When you click the Currency icon Icon in the Formatting bar to format a number, the cell is given the default currency format set under - Languages and Locales - General.

Jegyzet ikon

A LibreOffice Calc-dokumentumok megosztása esetén félreértésekhez vezethet, ha a LibreOffice Calc-dokumentumot eltérő alapértelmezett pénznembeállítások mellett nyitják meg.


A LibreOffice Calc programban megadhatja, hogy egy „1,234.50 €” formátumú szám egy másik országban is euróban maradjon, és ne változzon dollárrá.

A pénznemformátumot két országbeállítás segítségével a Cellák formázása párbeszédablakban módosíthatja. (Ehhez válassza a Formátum - Cellák - Számok lapot.) A Nyelv kombinált listában kijelölheti a tizedes-, illetve az ezreselválasztókra vonatkozó alapvető beállítást. A Formátum listában az alapértelmezett formátumokból kijelölheti a pénznem jelét és annak helyzetét.

  1. Ha például a nyelv beállítása „Alapértelmezett”, és német területi beállításokat használ, akkor a pénznemformátum „1.234,00 €” lesz. Az ezresek előtt pont, a tizedesek előtt pedig vessző jelenik meg. Ha ezt követően a Formátum listából az „$ Angol (US)” pénznemformátumot választja, akkor a következő formátumot kapja: „$ 1.234,00”. Amint az látható, az elválasztók változatlanok maradtak. Kizárólag a pénznem jele módosult, de a jelölés alapjául szolgáló formátum változatlanul a területi beállításoknak megfelelő maradt.

  2. Ha a Nyelv részben a cellákat „Angol (US)” beállításra alakítja át, akkor az angol nyelvű területi beállítások is átkerülnek, és az alapértelmezett pénznemformátum „$ 1,234.00” formátumra változik.

Támogasson minket!