Hivatkozás URL-ekre

Ha talál egy olyan internetes oldalt, amely egy munkafüzetben közöl például tőzsdei információikat, ezt az oldalt a következő módon töltheti be a LibreOffice Calc programba:

  1. Egy LibreOffice Calc-dokumentumban helyezze a kurzort abba a cellába, amelybe a külső adatokat akarja beilleszteni.

  2. Choose Sheet - External Links. The External Data dialog appears.

  3. Írja be a dokumentum vagy weboldal URL-címét a párbeszédablakba. Az URL formátumának a következőnek kell lennie: http://www.my-bank.com/table.html. A helyben vagy a helyi hálózaton levő fájlok URL-je az az elérési út, amely a Fájl - Megnyitás párbeszédablakban látszik.

    A LibreOffice a weboldalt vagy a fájlt a háttérben tölti be, vagyis nem jeleníti meg azt. A Külső adatok párbeszédablak legnagyobb listapaneljében megtekintheti az összes munkalap vagy névvel ellátott tartomány nevét.

  4. Jelöljön ki egy vagy több munkalapot vagy névvel rendelkező tartományt. Az automatikus frissítés funkciót is aktiválhatja, hogy „n” másodpercenként frissítsen. Ezután kattintson az OK gombra.

    A tartalom hivatkozásként beszúrásra kerül a LibreOffice Calc-dokumentumba.

  5. Mentse a munkafüzetet. Ha később újra megnyitja azt, a LibreOffice Calc program egy kérdés után frissíteni fogja a hivatkozással rendelkező cellákat.

  6. Az - LibreOffice Calc - Általános pontban kiválaszthatja, hogy a frissítés megnyitáskor automatikusan kérdés nélkül vagy kérésre kerüljön végrehajtásra, vagy soha ne legyen frissítés. A frissítés kézzel is elindítható a Szerkesztés - Hivatkozások párbeszédablakban.

Támogasson minket!