Hivatkozás más munkalapokra

Egy munkalapcellában megtekintheti a másik munkalap cellájára mutató hivatkozást.

Ugyanígy hivatkozhat egy másik dokumentum cellájára is, feltéve, hogy az már mentve lett fájlként.

Azonos dokumentumban levő cellára hivatkozáshoz

 1. Nyisson egy új, üres munkafüzetet. Alapértelmezés szerint csak egy Munkalap1 nevű lapot tartalmaz. Adjon hozzá egy második munkalapot a + gombra kattintva a munkalapfül bal oldalán alul (alapértelmezés szerint Munkalap2 lesz a neve).

 2. Például írja be a következő képletet az 1. munkalap A1-es cellájába:

  =Munkalap2.A1

 3. Kattintson a munkafüzet alján található Munkalap2 fülre. Vigye a kurzort az A1 cellába, és írjon be egy szöveget vagy egy számot.

 4. Ha visszavált az 1. munkalapra, ugyanazt a tartalmat fogja látni ott az A1 cellában. Ha megváltozik a Munkalap2.A1 tartalma, akkor a Munkalap1.A1 tartalma is változni fog.

tip

When referencing a sheet with name containing spaces, use single quotes around the name: ='Sheet with spaces in name'.A1


tip

The example uses Calc formula syntax. It is also possible to use Excel A1 or R1C1 formula syntax; this is configured on Formula options page.


Egy másik dokumentumban lévő cellára hivatkozáshoz

 1. Válassza a Fájl - Megnyitás lehetőséget, és nyisson meg egy létező munkafüzet-dokumentumot.

 2. Válassza a Fájl - Új lehetőséget egy új munkafüzet-dokumentum létrehozására. A kurzort állítsa arra a cellára, amelybe a külső adatot beszúrni kívánja, és írjon be egy egyenlőségjelet, amely jelzi, hogy egy képlet kezdődik.

 3. Most váltson át az imént betöltött dokumentumra. Kattintson arra a cellára, amelynek adatát be szeretné szúrni az új dokumentumba.

 4. Váltson vissza az új munkafüzetre. A beviteli sorban most azt fogja látni, hogyan adta hozzá a LibreOffice Calc a hivatkozást a képlethez.

  Egy másik dokumentum cellájára való hivatkozás tartalmazza a másik dokumentum teljes körűen minősített nevét szimpla idézőjelek között ('), majd egy hash #, majd a másik dokumentum munkalapjának nevét, amelyet egy pont és a cella neve vagy hivatkozása követ.

  For example, .

  note

  Az elérési utat és a dokumentum URI nevét mindig szimpla idézőjelek közé kell zárni. Ha a név szimpla idézőjeleket (') tartalmaz, akkor azokat két szimpla idézőjellel (''') kell szedni. Csak akkor lehet nem idézőjelbe tenni a lap nevét, ha az nem tartalmaz szóközt vagy olyan karaktert, amely operátor lenne, vagy ha a név tisztán numerikus lenne (például a '123'-t idézőjelbe kell tenni).


 5. Erősítse meg a képletet a zöld pipára való kattintással.

 6. Ha elhúzza az aktív cella jobb alsó sarkában lévő mezőt egy cellatartomány kiválasztásához, a LibreOffice automatikusan beszúrja a szomszédos cellákba a megfelelő hivatkozásokat. Ennek eredményeként a munkalapnév egy „$” jellel egészül ki, amely jelzi, hogy abszolút hivatkozásról van szó.

Ha megvizsgálja a képletben lévő másik dokumentum nevét, megfigyelheti, hogy az URL-ként szerepel. Ez azt jelenti, hogy egy URL-t is beírhat az internetről.

Támogasson minket!