Hivatkozás más munkalapokra

Egy munkalapcellában megtekintheti a másik munkalap cellájára mutató hivatkozást.

Ugyanígy hivatkozhat egy másik dokumentum cellájára is, feltéve, hogy az már mentve lett fájlként.

Azonos dokumentumban levő cellára hivatkozáshoz

 1. Open a new, empty spreadsheet. By default, it has only a single sheet named Sheet1. Add a second sheet clicking on + button to the left of the sheet tab in the bottom (it will be named Sheet2 by default).

 2. Például írja be a következő képletet az 1. munkalap A1-es cellájába:

  =Munkalap2.A1

 3. Kattintson a munkafüzet alján található Munkalap2 fülre. Vigye a kurzort az A1 cellába, és írjon be egy szöveget vagy egy számot.

 4. Ha visszavált az 1. munkalapra, ugyanazt a tartalmat fogja látni ott az A1 cellában. Ha megváltozik a Munkalap2.A1 tartalma, akkor a Munkalap1.A1 tartalma is változni fog.

tip

When referencing a sheet with name containing spaces, use single quotes around the name: ='Sheet with spaces in name'.A1


tip

The example uses Calc formula syntax. It is also possible to use Excel A1 or R1C1 formula syntax; this is configured on Formula options page.


Egy másik dokumentumban lévő cellára hivatkozáshoz

 1. Válassza a Fájl - Megnyitás lehetőséget, és nyisson meg egy létező munkafüzet-dokumentumot.

 2. Válassza a Fájl - Új lehetőséget egy új munkafüzet-dokumentum létrehozására. A kurzort állítsa arra a cellára, amelybe a külső adatot beszúrni kívánja, és írjon be egy egyenlőségjelet, amely jelzi, hogy egy képlet kezdődik.

 3. Most váltson át az imént betöltött dokumentumra. Kattintson arra a cellára, amelynek adatát be szeretné szúrni az új dokumentumba.

 4. Váltson vissza az új munkafüzetre. A beviteli sorban most azt fogja látni, hogyan adta hozzá a LibreOffice Calc a hivatkozást a képlethez.

  Egy másik dokumentum cellájára történő hivatkozás tartalmazza a másik dokumentum nevét aposztrófokkal közbezárva, majd egy kettőskereszt (#) következik, azt követi a másik dokumentumban lévő munkalap neve, végül egy pont és a cella neve.

 5. Erősítse meg a képletet a zöld pipára való kattintással.

 6. If you drag the box in the lower right corner of the active cell to select a range of cells, LibreOffice automatically inserts the corresponding references in the adjacent cells. As a result, the sheet name is preceded with a "$" sign to designate it as an absolute reference.

Ha megvizsgálja a képletben lévő másik dokumentum nevét, megfigyelheti, hogy az URL-ként szerepel. Ez azt jelenti, hogy egy URL-t is beírhat az internetről.

Támogasson minket!