Hivatkozás más munkalapokra

Egy munkalapcellában megtekintheti a másik munkalap cellájára mutató hivatkozást.

Ugyanígy hivatkozhat egy másik dokumentum cellájára is, feltéve, hogy az már mentve lett fájlként.

Azonos dokumentumban levő cellára hivatkozáshoz

 1. Nyisson egy új, üres munkafüzetet. Alapértelmezés szerint csak egy Munkalap1 nevű lapot tartalmaz. Adjon hozzá egy második munkalapot a + gombra kattintva a munkalapfül bal oldalán alul (alapértelmezés szerint Munkalap2 lesz a neve).

 2. Például írja be a következő képletet az 1. munkalap A1-es cellájába:

  =Munkalap2.A1

 3. Kattintson a munkafüzet alján található Munkalap2 fülre. Vigye a kurzort az A1 cellába, és írjon be egy szöveget vagy egy számot.

 4. Ha visszavált az 1. munkalapra, ugyanazt a tartalmat fogja látni ott az A1 cellában. Ha megváltozik a Munkalap2.A1 tartalma, akkor a Munkalap1.A1 tartalma is változni fog.

tip

When referencing a sheet with name containing spaces, use single quotes around the name: ='Sheet with spaces in name'.A1


tip

The example uses Calc formula syntax. It is also possible to use Excel A1 or R1C1 formula syntax; this is configured on Formula options page.


Egy másik dokumentumban lévő cellára hivatkozáshoz

 1. Válassza a Fájl - Megnyitás lehetőséget, és nyisson meg egy létező munkafüzet-dokumentumot.

 2. Válassza a Fájl - Új lehetőséget egy új munkafüzet-dokumentum létrehozására. A kurzort állítsa arra a cellára, amelybe a külső adatot beszúrni kívánja, és írjon be egy egyenlőségjelet, amely jelzi, hogy egy képlet kezdődik.

 3. Most váltson át az imént betöltött dokumentumra. Kattintson arra a cellára, amelynek adatát be szeretné szúrni az új dokumentumba.

 4. Váltson vissza az új munkafüzetre. A beviteli sorban most azt fogja látni, hogyan adta hozzá a LibreOffice Calc a hivatkozást a képlethez.

  Egy másik dokumentum cellájára történő hivatkozás tartalmazza a másik dokumentum nevét aposztrófokkal közbezárva, majd egy kettőskereszt (#) következik, azt követi a másik dokumentumban lévő munkalap neve, végül egy pont és a cella neve.

 5. Erősítse meg a képletet a zöld pipára való kattintással.

 6. If you drag the box in the lower right corner of the active cell to select a range of cells, LibreOffice automatically inserts the corresponding references in the adjacent cells. As a result, the sheet name is preceded with a "$" sign to designate it as an absolute reference.

Ha megvizsgálja a képletben lévő másik dokumentum nevét, megfigyelheti, hogy az URL-ként szerepel. Ez azt jelenti, hogy egy URL-t is beírhat az internetről.

Támogasson minket!