Hivatkozás cellákra „fogd és vidd” módszerrel

A Navigátor segítségével hivatkozhat egy táblázatból egy másik dokumentum vagy ugyanazon dokumentum másik munkalapjának celláira. A cellák beszúrhatóak másolatként, hivatkozásként vagy hiperhivatkozásként. A beszúrt tartománynak az eredeti fájlban névvel kell rendelkeznie, mert csak így szúrható be a célfájlba.

  1. Nyissa meg a forráscellákat tartalmazó dokumentumot.

  2. Ha tartományként a forrástartományt kívánja beállítani, jelölje ki a cellákat, majd válassza a Munkalap - Nevesített tartományok és kifejezések - Megadás menüparancsot. Mentse a forrásdokumentumot, de ne zárja be.

  3. Nyissa meg azt a munkalapot, amelybe be szeretne szúrni valamit.

  4. Nyissa meg a Navigátort. A Navigátor alsó mezőjében jelölje ki a forrásfájlt.

  5. A Navigátorban a forrásfájl-objektum a „Tartománynevek” alatt jelenik meg.

  6. A Navigátor Beszúrás módja ikonjának segítségével jelölje ki, hogy a hivatkozás hiperhivatkozás, hivatkozás vagy másolat legyen-e.

  7. Kattintson a Navigátor „Tartománynevek” pontja alatt található névre, majd húzza a nevet az aktuális munkalap azon cellájába, amelybe a hivatkozást be kívánja szúrni.

Ez az eljárás akkor is használható, ha az aktuális munkalapba ugyanazon dokumentum másik munkalapjából szeretne egy tartományt beilleszteni. Ekkor válassza ki az aktív dokumentumot a fenti 4. lépésnek megfelelően.

Támogasson minket!