Értékek megadása

A Calc leegyszerűsíti az adatbevitelt és az értékek több cellába történő beírását. Néhány beállítást igényei szerint módosíthat.

Értékek beírása kézzel egy cellatartományba

Két funkció áll rendelkezésre, ha kézzel ír be adatblokkot.

Területfelismerés új sorokhoz

A fejlécsor alatti sorban a Tab billentyűvel léphet a következő cellára. Miután beírta a sor utolsó cellájába is az adatot, nyomja meg az Enter billentyűt. A Calc a kurzort az aktuális blokk első cellája alá helyezi.

területfelismerés

A 3. sorban nyomja meg a Tab billentyűt a B3 celláról C3, D3 és E3 cellára történő ugráshoz. Ezután nyomja meg az Enter billentyűt a B4 cellára történő ugráshoz.

Területkijelölés

Válassza ki azt a területet, ahová értékeket szeretne beírni. Most már elkezdheti az értékek bevitelét a kurzor pozíciójától a kiválasztott területen. Nyomja meg a Tab billentyűt a következő cellára való továbblépéshez, vagy a Shift + Tab billentyűkombinációt a visszalépéshez. A kijelölt terület széleinél a tab billentyűvel a kijelölt területen belülre ugrik. A kijelölt területet nem hagyja el.

területkijelölés

Jelölje ki az E7-től B3-ig terjedő területet. Most a B3 cella bevitelre vár. Nyomja meg a Tab billentyűt a kijelölt tartományon belül a következő cellára történő ugráshoz.

Értékek beírása automatikusan egy cellatartományba

Lásd: Adatok automatikus kitöltése a szomszédos cellák alapján.

Támogasson minket!