Értékek megadása

A Calc leegyszerűsíti az adatbevitelt és az értékek több cellába történő beírását. Néhány beállítást igényei szerint módosíthat.

Értékek beírása kézzel egy cellatartományba

Két funkció áll rendelkezésre, ha kézzel ír be adatblokkot.

Területfelismerés új sorokhoz

A fejlécsor alatti sorban a Tab billentyűvel léphet a következő cellára. Miután beírta a sor utolsó cellájába is az adatot, nyomja meg az Enter billentyűt. A Calc a kurzort az aktuális blokk első cellája alá helyezi.

területfelismerés

A 3. sorban nyomja meg a Tab billentyűt a B3 celláról C3, D3 és E3 cellára történő ugráshoz. Ezután nyomja meg az Enter billentyűt a B4 cellára történő ugráshoz.

Területkijelölés

Az egérrel történő húzással jelölje ki azt a területet, ahová adatokat akar beírni. Azonban a terület utolsó cellájánál kezdje a kijelölést, és az első cella kijelölése után engedje fel az egérgombot. Most elkezdheti beírni az értékeket. Mindig nyomja meg a Tab billentyűt a következő cellára történő ugráshoz. A kijelölt területből nem fog kilépni.

területkijelölés

Jelölje ki az E7-től B3-ig terjedő területet. Most a B3 cella bevitelre vár. Nyomja meg a Tab billentyűt a kijelölt tartományon belül a következő cellára történő ugráshoz.

Értékek beírása automatikusan egy cellatartományba

Lásd: Adatok automatikus kitöltése a szomszédos cellák alapján.

Támogasson minket!