Automatikus szűrő alkalmazása

Az Automatikus szűrő egy kombinált listát helyez el egy vagy több adatoszlopon, amelyek segítségével kijelölheti a megjeleníteni kívánt rekordokat (sorokat).

  1. Jelölje ki azokat az oszlopokat, amelyeknél az automatikus szűrőt használni szeretné.

  2. Válassza az Adatok - Szűrő - Automatikus szűrő lehetőséget. A kombinált lista nyilai a kijelölt tartomány első sorában láthatók.

  3. Az oszlop címsorában lévő legördülő nyílra kattintva indítsa el a szűrőt, majd válasszon ki egy elemet.

    Csak azon sorok kerülnek megjelenítésre, amelyek tartalma kielégíti a szűrési feltételeket. A többi sor ki lesz szűrve. A szűrt sorok jelenlétét onnan láthatja, hogy a sorszámozás nem folyamatos. A szűrőként használt oszlopot eltérő színű nyílgomb jelöli.

Ha a szűrt adattartomány másik oszlopán további automatikus szűrőt használ, akkor a többi legördülő lista csak a szűrt adatokat jeleníti meg.

To display all records again, select the all entry in the AutoFilter combo box. If you choose Standard, the Standard Filter dialog appears, allowing you to set up a standard filter. Choose "Top 10" to display the highest 10 values only.

Az Automatikus szűrő leállításához jelölje ki újra az 1. lépésben kijelölt cellákat, és válassza ismét az Adatok - Szűrő - Automatikus szűrő lehetőséget.

tip

Ha különböző munkalapokhoz különböző automatikus szűrőket szeretne, először minden munkalapon meg kell határozni egy adatbázis-tartományt.


warning

Az aritmetikai függvények is figyelembe veszik a szűrők által elrejtett cellákat. Egy teljes oszlop összege például tartalmazni fogja a rejtett cellákban található értékeket is. Használja a RÉSZÖSSZEG függvényt, ha csak a szűrő alkalmazását követően látható cellákat kívánja figyelembe venni.


Támogasson minket!