Automatikus szűrő alkalmazása

Az Automatikus szűrő egy kombinált listát helyez el egy vagy több adatoszlopon, amelyek segítségével kijelölheti a megjeleníteni kívánt rekordokat (sorokat).

  1. Jelölje ki azokat az oszlopokat, amelyeknél az automatikus szűrőt használni szeretné.

  2. Válassza az Adatok - Szűrő - Automatikus szűrő lehetőséget. A kombinált lista nyilai a kijelölt tartomány első sorában láthatók.

  3. Az oszlop címsorában lévő legördülő nyílra kattintva indítsa el a szűrőt, majd válasszon ki egy elemet.

    Csak azon sorok kerülnek megjelenítésre, amelyek tartalma kielégíti a szűrési feltételeket. A többi sor ki lesz szűrve. A szűrt sorok jelenlétét onnan láthatja, hogy a sorszámozás nem folyamatos. A szűrőként használt oszlopot eltérő színű nyílgomb jelöli.

Ha a szűrt adattartomány másik oszlopán további automatikus szűrőt használ, akkor a többi legördülő lista csak a szűrt adatokat jeleníti meg.

Az összes rekord újbóli megjelenítéséhez válassza ki az Automatikus szűrő kombinált mezőben a összes bejegyzést. Ha az Általános lehetőséget választja, megjelenik a Általános szűrő párbeszédablak, amely lehetővé teszi egy általános szűrő beállítását. Válassza a "Első 10" lehetőséget, ha csak a 10 legmagasabb értéket szeretné megjeleníteni.

Az Automatikus szűrő leállításához jelölje ki újra az 1. lépésben kijelölt cellákat, és válassza ismét az Adatok - Szűrő - Automatikus szűrő lehetőséget.

tip

Ha különböző munkalapokhoz különböző automatikus szűrőket szeretne, először minden munkalapon meg kell határozni egy adatbázis-tartományt.


warning

Az aritmetikai függvények is figyelembe veszik a szűrők által elrejtett cellákat. Egy teljes oszlop összege például tartalmazni fogja a rejtett cellákban található értékeket is. Használja a RÉSZÖSSZEG függvényt, ha csak a szűrő alkalmazását követően látható cellákat kívánja figyelembe venni.


Támogasson minket!