Automatikus módosítások kikapcsolása

Alapértelmezés szerint a LibreOffice automatikusan kijavít számos gyakori gépelési hibát és formázást alkalmaz gépelés közben. Az automatikus módosításokat azonnal visszavonhatja a +Z billentyűkombinációval.

A következőkben megláthatja, hogyan kapcsolhatja ki és be az automatikus módosításokat a LibreOffice Calc programban:

Automatikus szöveg- vagy számkiegészítés

Adatbevitel során a LibreOffice Calc automatikusan felajánlja az azonos oszlopban található egyező bejegyzéseket. Ez a funkció az Automatikus bevitel.

Az automatikus bevitelt be- és kikapcsolásához állítsa be vagy távolítsa el a jelölőnégyzetet az Eszközök - Automatikus bevitel menüpontból.

Automatikus átalakítás dátumformátumra

A LibreOffice Calc bizonyos bejegyzéseket automatikusan dátumokká alakít át. Például az 1.1 bejegyzés értelmezhető az aktuális év január 1-jeként az operációs rendszer területi beállításai szerint, és ezt követően a bejegyzés a cellában alkalmazott dátumformátum szerint kerülhet megjelenítésre.

A bejegyzés szövegként való értelmezésének biztosítása érdekében írjon egy aposztrófot a bejegyzés elé. Az aposztróf nem jelenik meg a cellában.

Idézőjelek cseréje egyéni idézőjelekre

Válassza az Eszközök - Automatikus javítás - Automatikus javítás beállításai menüparancsot. Válassza a Nyelvfüggő beállítások fület, majd szüntesse meg a Csere kijelölését.

Cellatartalom mindig nagybetűvel kezdődik

Válassza az Eszközök - Automatikus javítás - Automatikus javítás beállításai lehetőséget. Lépjen a Beállítások lapra. Törölje a Mondat első betűje nagybetű jelölőnégyzet jelölését.

Szó cseréje másik szóra

Válassza az Eszközök - Automatikus javítás - Automatikus javítás beállításai lehetőséget. Kattintson a Csere fülre. Jelölje ki a szópárt, majd kattintson a Törlés gombra.

Támogasson minket!