Feltételek

Adja meg a kijelölt cellák érvényesítési szabályait.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Válassza az Adatok - Érvényesség - Feltételek lapot.


Például olyan feltételeket adhat meg, mint: „1 és 10 közötti számok” vagy „20 karakternél nem hosszabb szövegek”.

Engedélyezés

Kattintson a kijelölt cellák egy érvényesítési beállítására.

A következő feltételek érhetőek el:

Feltétel

Hatás

Összes érték

Nincs korlátozás.

Egész számok

Csak az egész számok felelnek meg a feltételnek.

Decimális

Minden szám megfelel a feltételnek.

Dátumsorozat

Minden szám megfelel a feltételnek. A beírt értékek a párbeszédablak soron következő hívásakor ennek megfelelően kerülnek formázásra.

Idő

Minden szám megfelel a feltételnek. A beírt értékek a párbeszédablak soron következő hívásakor ennek megfelelően kerülnek formázásra.

Cellatartomány

Csak egy cellatartományban megadott értékeket engedélyez. A cellatartomány explicit módon, névvel jelölt adatbázis-tartományként vagy névvel jelölt tartományként adható meg. A tartomány egy oszlopnyi vagy egy sornyi cellából állhat. Ha oszlopok és sorok tartományát adja meg, csak az első oszlop lesz felhasználva.

Lista

Csak egy listában megadott értékeket és karakterláncokat engedélyez. A karakterláncok és az értékek keverhetők. A számok az értékükön kerülnek beszámításra, vagyis ha a listába 1-et ír, akkor a 100% is érvényes lesz.

Jegyzet ikon

Only up to 255 characters are saved, when using Excel format.


Szöveghossz

Bejegyzések, amelyek hossza megfelel a feltételnek.

Egyéni

Only allow values that result in the formula entered in the Formula box to return TRUE, when the formula is calculated with the entered value. The formula can be any expression that evaluates to a boolean value of TRUE or FALSE, or returns a numerical value, where a nonzero value is interpreted as TRUE and 0 is interpreted as FALSE.

Formulas can use relative referencing. For example, if cells A1:A4 were selected, the cursor is in cell A1 and ISODD(A1) is entered into the Formula box, then only odd numbers could be entered into cells A1 through A4.


Üres cellák engedélyezése

Az Eszközök - Detektív - Érvénytelen adatok megjelölése lehetőséggel együtt ez megadja, hogy az üres cellák érvénytelen adatként (letiltva) vagy nem (engedélyezve) jelennek-e meg.

Lehetséges értékek megjelenítése

Shows a list of all valid strings or values to select from. The list can also be opened by selecting the cell and pressing .

Növekvő sorrendű rendezés

Növekvő sorrendbe rendezi a lehetséges értékek listáját, és kiszűri az azonos elemeket. Ha nincs bejelölve, az adatforrás sorrendje lesz alapul véve.

Forrás

Adja meg az érvényes értékeket vagy szöveget tartalmazó cellatartományt.

Bejegyzések

Adja meg az érvényes értékekként vagy karakterláncokként elfogadott bejegyzéseket.

Adat

Select the comparative operator that you want to use. The available operators depend on what you selected in the Allow box. If you select "between" or "not between", the Minimum and Maximum input boxes appear. Otherwise, only the Minimum, the Maximum, or the Value input boxes appear.

Value

Írja be az Engedélyezés mezőben kijelölt adatérvényességi ellenőrzésre vonatkozó értéket.

Minimum

Írja be az Engedélyezés listában választott adatérvényességi ellenőrzéshez a legkisebb megengedett értéket.

Maximum

Írja be az Engedélyezés listában választott adatérvényességi ellenőrzéshez a legnagyobb megengedett értéket.

Támogasson minket!