Kimutatástábla

Adja meg a kimutatástábla által létrehozott táblázat elrendezését.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Válassza a Beszúrás - Kimutatástábla lehetőséget, majd a Forrás kijelölése párbeszédpanelen válassza az Aktuális kijelölés lehetőséget.

Válassza a Beszúrás - Kimutatástábla lehetőséget, a Forrás kijelölése párbeszédpanelen válassza a LibreOffice bejegyzett adatforrása lehetőséget, majd kattintson az OK-ra, hogy megjelenítse az Adatforrás kiválasztása párbeszédpanelt.


Kimutatástábla

A kimutatástábla az adatmezőket gombként jeleníti meg, amelyeket a „fogd és vidd” módszerrel a kívánt helyre húzva meghatározhatja a kimutatástáblát.

Elrendezés

To define the layout of a pivot table, drag and drop data field buttons onto the Filters, Row Fields, Column Fields and Data Fields areas. You can also use drag and drop to rearrange the data fields on a pivot table.

A LibreOffice az Adatmezők területre húzott gombokhoz automatikusan hozzárendel egy feliratot. A felirat tartalmazza az adatmező nevét, valamint az adatokat létrehozó képletet.

Egy adatmező által használt függvény módosításához kattintson duplán az Adatmezők területen lévő egyik gombra az Adatmező párbeszédablak megnyitásához. Duplán rákattinthat a Sormezők vagy az Oszlopmezők területen lévő gombokra is.

Részletek

Megjeleníti vagy elrejti a kimutatástábla további beállításait.

Eredmény

Adja meg a kimutatástábla eredményeinek megjelenítésére vonatkozó beállításokat.

Kijelölés innen

Jelölje ki a területet, amely az aktuális kimutatástábla adatait tartalmazza.

Eredménye

Jelölje ki a területet, ahol a kimutatástábla eredményeit meg kívánja jeleníteni.

Shrink / Expand

Click the Shrink icon to reduce the dialog to the size of the input field. It is then easier to mark the required reference in the sheet. The icons then automatically convert to the Expand icon. Click it to restore the dialog to its original size.

A párbeszédablak automatikusan minimalizálódik, ha egy munkalapra kattint az egérrel. Amint felengedi az egérgombot, a párbeszédablak mérete visszaáll, és az egérgombbal meghatározott hivatkozási tartományt egy kék színű keret fogja jelezni a dokumentumban.

Icon shrink

Zsugorítás

Icon Expand

Expand

Figyelmeztetés ikon

Ha a kijelölt terület adatokat tartalmaz, a kimutatástábla felülírja az adatokat. A meglévő adatok elvesztésének megakadályozása érdekében hagyja, hogy a kimutatástábla automatikusan válassza ki az eredmények megjelenítésére használt területet.


Üres sorok mellőzése

Az üres mezőket figyelmen kívül hagyja az adatforrásban.

Kategóriák azonosítása

Címke nélküli sorokat automatikusan hozzárendel a fenti sor kategóriájához.

Összes oszlop

Az oszlopösszegek végösszegét számítja ki, és jeleníti meg.

Összes sor

A sorösszegek végösszegét számítja ki, és jeleníti meg.

Szűrő hozzáadása

Egy Szűrő gombot ad hozzá a munkafüzet adatain alapuló kimutatástáblákhoz.

Megnyit egy Szűrő párbeszédpanelt.

Részletek feltárásának engedélyezése

Jelölje be ezt a jelölőnégyzetet, és kattintson duplán egy elemcímkére a táblázatban az elem részleteinek megjelenítéséhez, illetve elrejtéséhez. Törölje ezt a jelölőnégyzetet, és kattintson duplán egy táblázatcellára a cella tartalmának szerkesztéséhez.

Egy kimutatástábla részleteinek vizsgálata

Tegye az alábbiak közül az egyiket:

Ha egy olyan mezőre kattint duplán, amelynek szomszédos mezői vannak ugyanazon a szinten, megjelenik a Részletek megjelenítése párbeszédablak:

Részletek megjelenítése

Válassza ki azt a mezőt, amely jellemzőit meg akarja tekinteni.

Támogasson minket!