Irányított szűrő

Egy irányított szűrőt határoz meg.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Válassza az Adatok - Több szűrő - Irányított szűrő menüpontot.


Szűrőfeltétel beolvasása innen:

Jelölje ki a névvel ellátott tartományt, vagy adja meg a használni kívánt szűrőfeltételt tartalmazó cellatartományt.

Shrink / Expand

Click the Shrink icon to reduce the dialog to the size of the input field. It is then easier to mark the required reference in the sheet. The icons then automatically convert to the Expand icon. Click it to restore the dialog to its original size.

A párbeszédablak automatikusan minimalizálódik, ha egy munkalapra kattint az egérrel. Amint felengedi az egérgombot, a párbeszédablak mérete visszaáll, és az egérgombbal meghatározott hivatkozási tartományt egy kék színű keret fogja jelezni a dokumentumban.

Icon shrink

Zsugorítás

Icon Expand

Expand

Beállítások

További szűrési beállításokat jelenít meg.

Kis- és nagybetűk megkülönböztetése

Adatok szűrésekor különbséget tesz a nagy- és a kisbetűk között.

A tartomány oszlopcímkéket tartalmaz

Beleveszi az oszlopcímkéket egy cellatartomány első sorába.

Eredmény másolási helye

Jelölje be a négyzetet, majd válassza ki azt a cellatartományt, ahol a szűrés eredményét látni kívánja. A listából egy névvel ellátott tartományt is kiválaszthat.

Reguláris kifejezés

Lehetővé teszi a reguláris kifejezések alkalmazását a szűrő beállításakor. A LibreOffice által támogatott reguláris kifejezések listáját ide kattintva tekintheti meg.

Ha a Reguláris kifejezés jelölőnégyzet be van jelölve, akkor használhat reguláris kifejezéseket az Érték mezőben, ha a Feltétel listából az „=” (egyenlő) vagy a „<>” (nem egyenlő) lehetőséget választja. Ez az irányított szűrő által használt szűrőfeltétel-cellára is vonatkozik.

Másolatok nélkül

Kizárja a listák szűrt adataiból az egyforma sorokat.

Szűrőfeltétel megtartása

Jelölje ki az Eredmény másolási helye jelölőnégyzetet, majd adja meg azt a céltartományt, ahol a szűrt adatokat meg kívánja jeleníteni. Ha a jelölőnégyzet ki van jelölve, akkor a céltartomány, illetve a forrástartomány összekapcsolva maradnak. A forrástartományt már meg kellett adni adatbázis-tartományként az Adatok - Tartomány definiálása párbeszédablakban. Ezt követően a meghatározott szűrőt újra alkalmazhatja a következő módon: kattintson a forrástartományon belülre, majd válassza az Adatok - Tartomány frissítése lehetőséget.

Applying Advanced Filters

  1. Másolja át a munkalap egy üres területére a munkalap-tartományok szűrendő oszlopcímkéit, majd írja be a szűrési feltételt a címkék mellett lévő sorba. A sorban egymás mellett lévő adatok mindig logikai ÉS kapcsolatban állnak, az oszlopban függőlegesen elhelyezett adatok pedig mindig logikai VAGY kapcsolatban állnak.

  2. Once you have created a filter matrix, select the sheet ranges to be filtered. Open the Advanced Filter dialog by choosing Data - More Filters - Advanced Filter, and define the filter conditions.

  3. Ezután kattintson az OK gombra, és látni fogja, hogy az eredeti lapból csak azok a sorok maradnak láthatóak, amelyek tartalma megfelelt a keresési feltételeknek. Az összes többi sor ideiglenesen el lesz rejtve, és a Formátum - Sorok - Megjelenítés paranccsal lehet őket újra megjeleníteni.

Példa

Töltsön be egy sok rekordot tartalmazó munkafüzetet. Egy kitalált Áruforgalom dokumentumot használunk, de tetszőleges, más dokumentumot is használhat. A dokumentum az alábbi elrendezéssel rendelkezik:

A

B

C

D

E

1

Hónap

Standard

Üzleti

Luxus

Lakosztály

2

Január

125600

200500

240000

170000

3

Február

160000

180300

362000

220000

4

Március

170000

és így tovább...


Másolja át például az 1-es sort a sorcímkével együtt (mezőnevek) a 20-as sorba. Adja meg a szűrési feltételeket VAGY kapcsolattal a 21-es, a 22-es stb. sorokban.

A

B

C

D

E

20

Hónap

Standard

Üzleti

Luxus

Lakosztály

21

Január

22

<160000


Specify that only rows which either have the value January in the Month cells OR a value of under 160000 in the Standard cells will be displayed.

Choose Data - More Filters - Advanced Filter, and then select the range A20:E22. After you click OK, only the filtered rows will be displayed. The other rows will be hidden from view.

Támogasson minket!