Beállítások

További szűrési beállításokat jelenít meg.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Válassza az Adatok - Több szűrő - Általános szűrő - Beállítások címkét.

Válassza az Adatok - Több szűrő - Irányított szűrő - Beállítások címkét.


Beállítások

Kis- és nagybetűk megkülönböztetése

Adatok szűrésekor különbséget tesz a nagy- és a kisbetűk között.

A tartomány oszlopcímkéket tartalmaz

Beleveszi az oszlopcímkéket egy cellatartomány első sorába.

Eredmény másolási helye

Jelölje be a négyzetet, majd válassza ki azt a cellatartományt, ahol a szűrés eredményét látni kívánja. A listából egy névvel ellátott tartományt is kiválaszthat.

Shrink / Expand

Click the Shrink icon to reduce the dialog to the size of the input field. It is then easier to mark the required reference in the sheet. The icons then automatically convert to the Expand icon. Click it to restore the dialog to its original size.

A párbeszédablak automatikusan minimalizálódik, ha egy munkalapra kattint az egérrel. Amint felengedi az egérgombot, a párbeszédablak mérete visszaáll, és az egérgombbal meghatározott hivatkozási tartományt egy kék színű keret fogja jelezni a dokumentumban.

Icon shrink

Zsugorítás

Icon Expand

Expand

Reguláris kifejezés

Lehetővé teszi a reguláris kifejezések alkalmazását a szűrő beállításakor. A LibreOffice által támogatott reguláris kifejezések listáját ide kattintva tekintheti meg.

Ha a Reguláris kifejezés jelölőnégyzet be van jelölve, akkor használhat reguláris kifejezéseket az Érték mezőben, ha a Feltétel listából az „=” (egyenlő) vagy a „<>” (nem egyenlő) lehetőséget választja. Ez az irányított szűrő által használt szűrőfeltétel-cellára is vonatkozik.

Másolatok nélkül

Kizárja a listák szűrt adataiból az egyforma sorokat.

Szűrőfeltétel megtartása

Jelölje ki az Eredmény másolási helye jelölőnégyzetet, majd adja meg azt a céltartományt, ahol a szűrt adatokat meg kívánja jeleníteni. Ha a jelölőnégyzet ki van jelölve, akkor a céltartomány, illetve a forrástartomány összekapcsolva maradnak. A forrástartományt már meg kellett adni adatbázis-tartományként az Adatok - Tartomány definiálása párbeszédablakban. Ezt követően a meghatározott szűrőt újra alkalmazhatja a következő módon: kattintson a forrástartományon belülre, majd válassza az Adatok - Tartomány frissítése lehetőséget.

Adattartomány

Megjeleníti a szűrni kívánt cellatartományt vagy a cellatartomány nevét.

Options

Click the Options label to expand the dialog to show further options. Click again to restore the dialog.

Támogasson minket!