Munkalap védelme

Megakadályozza az aktuális munkalap celláinak módosítását. A Munkalap védelme párbeszédablak megnyitásához válassza az Eszközök - Munkalap védelme lehetőséget, majd állítsa be a munkalapvédelmet jelszó használatával vagy anélkül.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Choose Tools - Protect Sheet.


Figyelmeztetés ikon

A cellák további módosításának megakadályozásához a Védett jelölőnégyzetet be kell jelölni a Formátum - Cellák - Cellavédelem oldalon vagy a Cellák formázása helyi menüben.


Nem védett cellákat, illetve cellatartományokat az Eszközök - Munkalap védelme és a Formátum - Cellák - Cellavédelem menük segítségével állíthat be egy védett munkalapon:

  1. Jelölje ki azokat a cellákat, amelyekben meg szeretné szüntetni a védelmet.

  2. Válassza a Formátum - Cellák - Cellavédelem lehetőséget. Törölje a Védett jelölőnégyzet jelölését, majd kattintson az OK gombra.

  3. Aktiválja a munkalapvédelmet az Eszközök - Munkalap védelme menüben. Azonnal életbe lépve csak az első lépésben kijelölt cellatartomány szerkeszthető.

Ha a későbbiek folyamán egy nem védett területet védetté kíván tenni, akkor először jelölje ki a tartományt. Ezután a Formátum - Cellák - Cellavédelem oldalon jelölje be a Védett jelölőnégyzetet. Végül válassza az Eszközök - Munkalap védelme menüt. Az előzőleg még szerkeszthető tartomány most már védett.

A munkalapvédelem a képernyő alján található munkalapcímkék előugró menüit is érinti. A Törlés és az Átnevezés parancs nem érhető el.

Ha egy munkalap védett, nem módosíthat vagy törölhet Cellastílusokat.

A védett munkalapok, illetve cellatartományok mindaddig nem módosíthatók, amíg e védelmet le nem tiltja. A védelem letiltásához válassza az Eszközök - Munkalap védelme parancsot. Ha nincs beállítva jelszó, akkor a munkalapvédelem azonnal kikapcsolásra kerül. Ha a munkalap jelszóvédelemmel volt ellátva, akkor megnyílik a Munkalapvédelem megszüntetése párbeszédablak, amelyben meg kell adnia a jelszót.

A mentést követően a védett munkalapokat kizárólag a Fájl - Mentés másként parancs segítségével tudja újra menteni.

Password (optional)

Allows you to enter a password to protect the sheet from unauthorized changes.

Jegyzet ikon

Complete protection of your work can be achieved by combining the options Tools - Protect Sheet and Tools - Protect Spreadsheet Structure, including password protection. To prohibit opening the document altogether, in the Save dialog mark the Save with password box before you click the Save button.


Please support us!