TimeSerial függvény

Kiszámítja a megadott óra-, perc- és másodperc-paraméter soros időértékét, amelyek numerikus értékként adódnak át. Az érték segítségével ezután kiszámíthatja az idők közötti eltérést.

Szintaxis:


TimeSerial (óra, perc, másodperc)

Visszatérési érték:

Dátum

Paraméterek:

óra: Az idő óra részét tartalmazó integer (egész szám) kifejezés, amely meghatározza a soros idő értékét. Érvényes értékek: 0-23.

perc: Az idő perc részét tartalmazó integer (egész szám) kifejezés, amely meghatározza a soros idő értékét. Általában 0 és 59 közötti értékeket használhat. A tartományon kívül eső értékeket is használhat, amelyben a percek száma befolyásolja az óra értékét.

másodperc: Az idő másodperc részét tartalmazó integer (egész szám) kifejezés, amely meghatározza a soros idő értékét. Általában 0 és 59 közötti értékeket használhat. A tartományon kívül eső értékeket is használhat, amelyben a másodpercek száma befolyásolja a perc értékét.

Példák:

12, -5, 45 a 11, 55, 45-nek felel meg

12, 61, 45 a 13, 2, 45-nek felel meg

12, 20, -2 a 12, 19, 58-nak felel meg

12, 20, 63 a 12, 21, 4-nek felel meg

A TimeSerial függvényt az idő normál számértékké való átalakítására is használhatja, így időkülönbségek számítására is képesek lesz.

A TimeSerial függvény Variant adattípust ad vissza 7-es VarType (Date (dátum)) altípussal. Ez az érték belsőleg double (dupla pontosságú), 0 és 0.9999999999 közötti számként kerül tárolásra. A DateSerial vagy DateValue függvénnyel ellentétben, ahol a soros dátumérték egy rögzített dátumhoz viszonyítva kerül kiszámításra, kiszámíthatja a TimeSerial függvény által visszaadott értékeket, de nem tudja kiértékelni őket.

A TimeValue függvényben a karakterláncot az időt tartalmazó paraméterként adhatja át. A TimeSerial függvényhez az egyedi paramétereket (óra, perc, másodperc) külön numerikus kifejezésként adhatja át.

Hibakódok:

5 Érvénytelen eljáráshívás

Példa:


Sub ExampleTimeSerial
Dim dDate As Double, sDate As String
    dDate = TimeSerial(8,30,15)
    sDate = TimeSerial(8,30,15)
    MsgBox dDate,64,"Idő számként"
    MsgBox sDate,64,"Formázott idő"
End Sub

Támogasson minket!