CurDir Function

Returns a variant string that represents the current path .

warning

Néhány DOS-specifikus fájl- és könyvtárfüggvényt már nem biztosít a LibreOffice, vagy csak korlátozottan működik. Például a ChDir, ChDrive és CurDir függvények támogatása nem biztosított. Néhány DOS-specifikus tulajdonságot már nem használnak olyan függvényekben, amelyek paraméterként fájl-tulajdonságokat várnak el (például a rejtett fájlok és a rendszerfájlok megkülönböztetésére). Ez biztosítja a LibreOffice lehető legnagyobb mértékű platformfüggetlenségét. Ezért ez a funkció egy későbbi kiadásban eltávolításra kerülhet.


note

The ScriptForge library in LibreOffice 7.1 introduces the FileSystem service with methods to handle files and folders in user scripts.


Szintaxis:


CurDir [(Text As String)]

Visszatérési érték:

String (karakterlánc)

Paraméterek:

Text: Any string expression that specifies an existing drive, for example "C" for the first partition of the first hard drive. This parameter is used solely under Windows.

If no drive is specified or if the drive is a zero-length string (""), CurDir returns the path for the current drive. LibreOffice Basic reports an error if the syntax of the drive description is incorrect or if the drive does not exist.

Ez a függvény kis- és nagybetűk között nem tesz különbséget.

Hibakódok:

5 Érvénytelen eljáráshívás

68 Az eszköz nem érhető el

7 Nincs elég memória.

51 Belső hiba

Példa:


 Sub ExampleCurDir
   Dim sDir1 As String, sDir2 As String
   sDir1 = "C:\Test"
   sDir2 = "D:\Private"
   ChDir( sDir1 )
   MsgBox CurDir
   ChDir( sDir2 )
   MsgBox CurDir
 End Sub

Támogasson minket!