InputBox függvény

A párbeszédablakban megjelenít egy részt, amelyben a felhasználó megadhatja a bemeneti szöveget. A bemenet hozzárendelődik egy változóhoz.

Az InputBox utasítás egy kényelmes módszer a szöveg párbeszédablakon keresztüli megadására. Erősítse meg a bemenetet az OK gombra történő kattintással vagy a Return billentyű megnyomásával. A bemenetet a rendszer a függvény visszatérési értékeként adja vissza. Ha a Mégse gombbal zárja be a párbeszédablakot, akkor az InputBox nulla hosszúságú karakterláncot ("") ad vissza.

Szintaxis:


InputBox (Üzenet As String[, Cím As String[, Alapértelmezés As String[, x_poz As Integer, y_poz As Integer]]]])

Visszatérési érték:

String (karakterlánc)

Paraméter:

Üzenet: String (karakterlánc) kifejezés, amely üzenetként jelenik meg a párbeszédablakban.

Cím: String (karakterlánc) kifejezés, amely a párbeszédablak címsorában jelenik meg.

Alapértelmezett: String (karakterlánc) kifejezés, amely alapértelmezettként jelenik meg a szövegmezőben, ha semmilyen más bevitelt nem adtak meg.

x_poz: Integer (egész szám) kifejezés, amely megadja a párbeszédablak vízszintes helyét. A pozíció abszolút koordináta, és nem az irodai alkalmazás ablakára vonatkozik.

y_poz: Integer (egész szám) kifejezés, amely megadja a párbeszédablak függőleges helyét. A pozíció abszolút koordináta, és nem az irodai alkalmazás ablakára vonatkozik.

Ha az x_poz és az y_poz nincs megadva, akkor a párbeszédablak a képernyő közepére lesz igazítva. A pozíció twipben van megadva.

Példa:


Sub ExampleInputBox
Dim sText As String
    sText = InputBox ("Kérjük, adjon meg egy kifejezést:","Kedves felhasználó")
    MsgBox ( sText , 64, "A kifejezés megerősítése")
End Sub

Please support us!