The Basic Editor

A Basic-szerkesztő szabványos szerkesztési funkciókat biztosít, amelyeket szöveges dokumentum kezelésekor használhat. Ez támogatja a Szerkesztés menü funkcióit (Kivágás, Törlés, Beillesztés), a szöveg Shift billentyűvel kiválasztását, valamint a kurzorpozicionálási funkciókat (például szóról szóra mozgatás az és nyílbillentyűkkel).

A hosszú sorok több részre oszthatók szóköz és aláhúzás-karakter (_) beszúrásával a sor utolsó két karaktereként. Ez összeköti a sort a következő sorral egy logikai sorrá. (Ha az "Option Compatible" („Kompatibilis beállítás”) használva van ugyanabban a Basic-modulban, akkor a sorfolytatási funkció érvényes a megjegyzéssorokra is.)

Ha rákattint a Makró eszköztár BASIC futtatása ikonjára, akkor a program végrehajtása elindul a Basic-szerkesztő első sorában. A program végrehajtja az első Sub vagy Function blokkot, majd a programvégrehajtás véget ér. A „Sub Main” elemnek nincs elsőbbsége a program végrehajtásában.

tip

Szúrja be a saját Basic-kódját a Sub Main és az End Sub sorok közé, amelyek az IDE első megnyitásakor jelennek meg. Törölheti is az összes sort, és beírhatja a saját Basic-kódját.


Navigálás a projektben

A programkönyvtár lista

Válasszon ki egy programkönyvtárat az eszköztár bal oldalán lévő Programkönyvtár listából a programkönyvtár szerkesztőbe történő betöltéséhez. Megjelenik a kiválasztott programkönyvtár első modulja.

Az Objektumkatalógus

Kattintson az Objektumkatalógus Ikon ikonra a Makró eszköztáron az objektumkatalógus megjelenítéséhez.

A párbeszédablak a meglévő objektumok listáját hierarchikusan jeleníti meg. A listabejegyzésre történő dupla kattintással megnyílnak az alárendelt objektumok.

Egy adott modul megjelenítéséhez a szerkesztőben vagy a kurzor egy kijelölt SUB-ba vagy FUNCTION-be viteléhez kattintson duplán a megfelelő bejegyzésre.

Basic-forráskód mentése és betöltése

A Basic-kódot szöveges formátumban is mentheti más programozási rendszerekbe való importáláshoz és mentéshez.

warning

Basic-párbeszédablakokat nem menthet szöveges fájlba.


Forráskód mentése szöveges fájlba

  1. Válassza ki a szöveges formátumban exportálni kívánt modult az objektumkatalógusból.

  2. Kattintson a Makró eszköztáron a Forrás mentése másként ikonra.

  3. Válassza ki a fájl nevét, és mentéséhez kattintson az OK gombra.

Forráskód betöltése szöveges fájlból

  1. Válassza ki azt a modult az objektumkatalógusból, ahova a forráskódot szeretné importálni.

  2. Helyezze a kurzort oda, ahova a programkódot be szeretné szúrni.

  3. A Makró eszköztáron kattintson a Forrásszöveg beszúrása ikonra.

  4. Válassza ki a forráskódot tartalmazó szövegfájlt, és kattintson az OK gombra.

Támogasson minket!