Programkönyvtárak, modulok és párbeszédablakok

A következő szakasz a programkönyvtárak, modulok és párbeszédablakok alapvető használatát írja le a LibreOffice Basicben.

A LibreOffice Basic eszközöket biztosít a projektek strukturálásához. Ez különböző „egységeket” támogat, amelyek lehetővé teszik az egyedi szubrutinok és függvények csoportosítását egy Basic-projektben.

Programkönyvtárak

A programkönyvtárak a modulok rendszerezésére szolgálnak, és dokumentumokhoz, illetve sablonokhoz csatolhatók. Ha a dokumentum vagy a sablon mentve van, akkor a programkönyvtár összes modulja is automatikusan mentésre kerül.

Egy programkönyvtár maximum 16000 modult tartalmazhat.

Modulok

A module contains SUBS and FUNCTIONS along with variable declarations. The length of the program that can be saved in a module is limited to 64 kB. If more space is required you can divide a LibreOffice Basic project among several modules, and then save them in a single library.

Párbeszédablak-modulok

A párbeszédablak-modulok párbeszédablak-definíciókat tartalmaznak; a párbeszédablak tulajdonságait, a párbeszédablak-elemek tulajdonságait és a hozzárendelt eseményeket is beleértve. Mivel a párbeszédablak-modul csak egyetlen párbeszédablakot tartalmazhat, gyakran „párbeszédablakként” is hivatkoznak rá.

Támogasson minket!