LibreOffice Python parancsfájlok súgója

A LibreOffice tartalmaz egy alkalmazásprogramozási felületet (Application Programming Interface, API), amely lehetővé teszi, hogy a LibreOffice Software Development Kit (SDK) használatával különböző programozási nyelveken vezérelje a LibreOffice összetevőit. A LibreOffice API-ról és a Software Development Kitről további információkat a https://api.libreoffice.org címen találhat.

Ez a súgószakasz a LibreOffice leggyakoribb Python parancsfájl funkcióit magyarázza el. Részletesebb információkért keresse fel a Python alkalmazások tervezése és fejlesztése oldalt a Wikin.

Munka Python parancsfájlokkal a LibreOffice irodai csomagban

Python parancsfájlokat futtathat az Eszközök – Makrók – Makró futtatása menüponttal. A parancsfájlokat a kedvenc szövegszerkesztőjével szerkesztheti. Ezután a Python parancsfájlok számos helyen elérhetőek, ezeket ezután részletezzük. A makrók programozási példái illusztrálják, hogy miként futtathatja a LibreOffice interaktív Python konzolját.

Parancsfájlok hozzárendelése a LibreOffice-ban

Setting up an Integrated Development Environment (IDE) for Python

Python Scripts Organization and Location

Running Python Interactive Console

Programming with Python Scripts

Python programozási példák

Calling Basic Macros from Python

Creating Python Scripts with ScriptForge

LibreOffice Python Modules

msgbox module

scriptforge module

uno module

A Súgó használata

A Súgó a program alapértelmezett beállításait írja le egy olyan rendszeren, amely szintén az alapbeállításokkal fut. A színek, az egérműveletek és az egyéb konfigurálható elemek eltérők lehetnek az Ön programján és rendszerén.

Támogasson minket!