LibreOffice Python parancsfájlok súgója

A LibreOffice tartalmaz egy alkalmazásprogramozási felületet (Application Programming Interface, API), amely lehetővé teszi, hogy a LibreOffice Software Development Kit (SDK) használatával különböző programozási nyelveken vezérelje a LibreOffice összetevőit. A LibreOffice API-ról és a Software Development Kitről további információkat a https://api.libreoffice.org címen találhat.

Ez a súgószakasz a LibreOffice leggyakoribb Python parancsfájl funkcióit magyarázza el. Részletesebb információkért keresse fel a Python alkalmazások tervezése és fejlesztése oldalt a Wikin.

Munka Python parancsfájlokkal a LibreOffice irodai csomagban

Python parancsfájlokat futtathat az Eszközök – Makrók – Makró futtatása menüponttal. A parancsfájlokat a kedvenc szövegszerkesztőjével szerkesztheti. Ezután a Python parancsfájlok számos helyen elérhetőek, ezeket ezután részletezzük. A makrók programozási példái illusztrálják, hogy miként futtathatja a LibreOffice interaktív Python konzolját.

Parancsfájlok hozzárendelése a LibreOffice-ban

Setting up an Integrated Development Environment (IDE) for Python

Python Scripts Organization and Location

Running Python Interactive Console

Programming with Python Scripts

Python programozási példák

Help about the Help

A Súgó a program alapértelmezett beállításait írja le egy olyan rendszeren, amely szintén az alapbeállításokkal fut. A színek, az egérműveletek és az egyéb konfigurálható elemek eltérők lehetnek az Ön programján és rendszerén.

Please support us!