Barra Obxecto de texto

Contén ordes de formatado para textos contidos en obxectos de debuxo. A barra Obxecto de texto aparece se preme dúas veces nun obxecto de debuxo.

Nome de tipo de letra

Permítelle seleccionar un nome de tipo de letra na lista ou introducir un directamente.

Se introduce varios tipos de letra, ten que os separar con punto e coma. LibreOffice usa sucesivamente os tipos de letra especificados se os anteriores non se encontran dispoñíbeis.

Icona

Nome de tipo de letra

Tamaño de tipo de letra

Permítelle introducir un tamaño de tipo de letra ou escoller entre os diferentes tamaños presentes na lista.

Agrupar

Fai o texto seleccionado en negra. Se o cursor está nunha palabra, a palabra está feita en negra. Se a selección ou a palabra xa está en negra, o formato será eliminada.

Icona

Negra

Sombra

Fai o cursiva o texto seleccionado. Se o cursor está nunha palabra, a palabra está feita en cursiva. Se a selección ou a palabra xa está en cursiva, o formato será eliminada.

Icona

Cursiva

Liña

Underlines or removes underlining from the selected text.

Icona

Subliñado

Superíndice

Reduce o tamaño do tipo de letra do texto seleccionado e eleva o texto por riba da liña de base.

Icona

Superíndice

Subíndice

Reduce o tamaño do tipo de letra do texto seleccionado e descende o texto debaixo da liña de base.

Icona

Subíndice

Texto

Aliñar o parágrafo seleccionado (s) para a marxe esquerda da páxina.

Icona

Aliñar á esquerda

Texto

Centros de parágrafo (s) seleccionado na páxina .

Icona

Texto

Aliña o parágrafo seleccionado á marxe dereita.

Icona

Aliñar á dereita

Texto

Aliñar o parágrafo seleccionado (s) para a as marxes da páxina esquerda e dereita. Se quere, tamén pode especificar as opcións de aliñamento para a última liña dun parágrafo escollendo Formato - Parágrafo -. Aliñación

Icona

Xustificado

Soporte para idiomas asiáticos

Só é posíbel acceder a estas ordes despois de activar a compatibilidade coas linguas asiáticas en - Configuración de idioma - Idiomas.

Dirección de texto da esquerda cara á dereita

Specifies the horizontal direction of the text.

Icon Text direction from left to right

Dirección de texto da esquerda cara á dereita

Dirección de texto de arriba cara a abaixo

Specifies the vertical direction of the text.

Icon Text direction from top to bottom

Dirección de texto de arriba cara a abaixo

Seleccionar todo

Selects the entire content of the current file, frame, or text object.

Icon

Seleccionar todo

Carácter

. Cambia a fonte ea formato do tipo de letra para os caracteres seleccionados

Icon Character

Carácter

Parágrafo

Aquí pode definir sangrías, espazamento, aliñamento e espazamento entre liñas para o parágrafo seleccionado.

Icon Paragraph

Parágrafo