Barra Formatado

A barra Formato contén varias funcións de formato de texto.

Specifies whether to show or hide the Styles window, which is where you can assign and organize styles.

Icon Styles

Estilos

Set Paragraph Style

Assigns a style to the current paragraph, selected paragraphs, or to a selected object.

Set Paragraph Style

Set Paragraph Style

Nome de tipo de letra

Permítelle seleccionar un nome de tipo de letra na lista ou introducir un directamente.

Se introduce varios tipos de letra, ten que os separar con punto e coma. LibreOffice usa sucesivamente os tipos de letra especificados se os anteriores non se encontran dispoñíbeis.

Icona

Nome de tipo de letra

Tamaño de tipo de letra

Permítelle introducir un tamaño de tipo de letra ou escoller entre os diferentes tamaños presentes na lista.

Agrupar

Fai o texto seleccionado en negra. Se o cursor está nunha palabra, a palabra está feita en negra. Se a selección ou a palabra xa está en negra, o formato será eliminada.

Icon Bold

Negra

Sombra

Fai o cursiva o texto seleccionado. Se o cursor está nunha palabra, a palabra está feita en cursiva. Se a selección ou a palabra xa está en cursiva, o formato será eliminada.

Icon Italic

Cursiva

Liña

Underlines or removes underlining from the selected text.

Icon Underline

Subliñado

Texto

Aliñar o parágrafo seleccionado (s) para a marxe esquerda da páxina.

Icon Align Left

Aliñar á esquerda

Texto

Centros de parágrafo (s) seleccionado na páxina .

Icon Centered

Texto

Aliña o parágrafo seleccionado á marxe dereita.

Icon Align Right

Aliñar á dereita

Texto

Aliñar o parágrafo seleccionado (s) para a as marxes da páxina esquerda e dereita. Se quere, tamén pode especificar as opcións de aliñamento para a última liña dun parágrafo escollendo Formato - Parágrafo -. Aliñación

Icon Justified

Xustificado

Activar/Desactivar numeración

Engade ou elimina a numeración dos parágrafos seleccionados. Para definir o formato de numeración, escolla Formato - Viñetas e numeración. Para mostrar a barra Viñetas e numeración, escolla Ver - Barras de ferramentas - Viñetas e numeración.

Icona

Activar/Desactivar numeración

Activar/Desactivar viñetas

Atribúe viñetas aos parágrafos seleccionados ou elimínallas se as teñen.

Icona

Activar/Desactivar viñetas

Decrease Indent

Prema na icona Reducir sangría para reducir a sangría esquerda do contido da cela ou do parágrafo e estabelecela na posición de tabulación anterior.

Icon

Reducir sangría

Increase Indent

Click the Increase Indent icon to increase the left indent of the current paragraph or cell content and set it to the next default tab position.

Icon

Aumentar sangría

Cor de tipo de letra

Click to apply the current font color to the selected characters. You can also click here, and then drag a selection to change the text color. Click the arrow next to the icon to open the Font color toolbar.

Icona

Cor do tipo de letra

Highlighting

Applies the current highlight color to the background of a character style or text selection.

Icon Highlighting

Cor de realce

Cor de fondo

Prema para abrir a barra de ferramentas onde pode escoller unha cor de fondo para aplicala ao fondo do parágrafo actual ou dos parágrafos seleccionados.

Icon Background color

Cor de fondo

Iconas adicionais

Aumentar tipo de letra

Aumenta o tamaño do tipo de letra do texto seleccionado.

Reducir tipo de letra

Reduce o tamaño do tipo de letra do texto seleccionado.

Se o soporte CTL está habilitado, aparecen dúas iconas adicionais.

Da esquerda á dereita

icona da esquerda para a dereita

O texto introdúcese da esquerda á dereita.

Da dereita á esquerda

icona da dereita para a esquerda

O texto formatado nunha lingua de disposición complexa de texto introdúcese da dereita á esquerda.