Engadir números de liñas

LibreOffice pode inserir números de liña en todo o documento ou nos parágrafos seleccionados. Os números inclúense ao imprimir o documento e pode especificar o intervalo de numeración de liña, o número inicial e a posibilidade de contar ou non as liñas en branco e as liñas en marcos. Tamén pode engadir un separador entre eles.

note

Os números de liña non están dispoñíbeis en formato HTML.

Para engadir números de liña para un documento enteiro

1. Escolla Ferramentas - Numeración de liñas.

2. Seleccione Mostrar numeración e escolla as opcións desexadas.

3. Prema en Aceptar.

Para engadir números de liña en parágrafos específicos

1. Escolla Ferramentas - Numeración de liñas.

2. Seleccione Mostrar numeración.

3. Press to open the Styles window, and then click the Paragraph Styles icon.

4. Prema co botón dereito do rato sobre o estilo de parágrafo "Predefinido" e escolla Modificar.

Todos os estilos de parágrafo están baseados no estilo "Predefinido".

1. Click the Outline & List tab.

2. Na Numeración de liña área, limpar a Incluír este parágrafo na liña caixa de verificación numeración.

3. Prema en Aceptar.

4. Seleccione o(s) parágrafo(s) en que desexe engadir os números de liñas.

5. Choose Format - Paragraph, and then click the Outline & Numbering tab.

6. Seleccione Incluír este parágrafo na numeración de liñas.

7. Prema en Aceptar.

Tamén pode crear un estilo de parágrafo que inclúa a numeración de liñas e aplicalo aos parágrafos en que desexa engadir números de liñas.

Para especificar o número da liña de partida

1. Prema nun parágrafo.

2. Choose Format - Paragraph, and then click the Outline & List tab.

3. Seleccione Incluír este parágrafo na liña caixa de verificación numeración.

4. Seleccione Restart no párrafo caixa de selección.

5. Escriba un número de liña na Comece caixa.

6. Prema en Aceptar.