Restrinxir a guionización de palabras específicas

Se o texto é automaticamente hifenizado e certas palabras con guión ollar feo, ou se quere palabras específicas para nunca máis ser hifenizado pode desactivar a hifenização por estas palabras:

1. Escolla - Configuración de idioma - Axudas á escrita

2. Seleccione un dicionario na lista Dicionarios definidos polo usuario e prema en Editar.

Se a lista está baleira prema en Novo para crear un dicionario.

3. Na caixa Palabra, introduza a palabra que desexe eliminar da guionización, seguida dun sinal igual (=), por exemplo, "pretencioso=".

4. Prema en Novo e, a seguir, en Pechar.

Icona Suxestión

Para eliminar rapidamente unha palabra da guionización, seleccione a palabra, escolla Formato - Carácter, prema no separador Tipo de letra e seleccione "Ningún" na caixa Idioma.

Algunhas palabras conter caracteres especiais que trata LibreOffice como un guión. Se non quere que estas palabras sexan hifenizadas, pode introducir un código especial que impide a hifenização na posición en que está inserido o código especial. Faga o seguinte:

1. Activar as características especiais do esquema de texto complexo (CTL) linguas: Escolla - Configuración de idioma - Idiomas e comprobar Activado para esquema de texto complexo (CTL). Prema en Aceptar.

2. Sitúe o cursor no lugar onde hai a hifenização debe ocorrer.

3. Escolla Inserir - Marca de formato - No-width ningunha ruptura .

Xa que o carácter especial insírese, pode desactivar o CTL novo. Soporte de CTL foi necesario só introducir o carácter especial.

Guionización

Fluxo de texto