Restrinxir a guionización de palabras específicas

Se o texto é automaticamente hifenizado e certas palabras con guión ollar feo, ou se quere palabras específicas para nunca máis ser hifenizado pode desactivar a hifenização por estas palabras:

1. Choose - Languages and Locales - Writing Aids

2. Seleccione un dicionario na lista Dicionarios definidos polo usuario e prema en Editar.

Se a lista está baleira prema en Novo para crear un dicionario.

3. Na caixa Palabra, introduza a palabra que desexe eliminar da guionización, seguida dun sinal igual (=), por exemplo, "pretencioso=".

4. Prema en Novo e, a seguir, en Pechar.

tip

Para eliminar rapidamente unha palabra da guionización, seleccione a palabra, escolla Formato - Carácter, prema no separador Tipo de letra e seleccione "Ningún" na caixa Idioma.

Algunhas palabras conter caracteres especiais que trata LibreOffice como un guión. Se non quere que estas palabras sexan hifenizadas, pode introducir un código especial que impide a hifenização na posición en que está inserido o código especial. Faga o seguinte:

1. Sitúe o cursor no lugar onde hai a hifenização debe ocorrer.

2. Choose Insert - Formatting Mark - Word Joiner.

The inserted formatting mark will be shown in gray. To remove it, simply place the cursor over the formatting mark and press the Del key.