Hiding Text

Pode usar campos e seccións para ocultar ou mostrar texto se se cumpre unha condición determinada.

Para poder ocultar un texto debe primeiro crear unha variábel que poida usarse na condición.

Para crear unha variable

1. Prema no documento e escolla Inserir - Campos - Outro.

2. Prema no separador Variábeis e despois en "Definir variábel" na lista Tipo.

3. Prema en "Xeral" na lista Formato.

4. Escriba un nome para a variable na Nome caixa, por exemplo, Ocultar .

5. Introduza un valor para a variábel no Valor caixa, por exemplo, 1 .

6. Para ocultar a variábel seleccione Invisíbel.

7. Prema Inserir e Pechar .

Para agochar texto

1. Prema no lugar onde desexe engadir o texto.

2. Escolla Inserir - Campos - Outros e prema na lapela Funcións.

3. Prema en «Texto oculto» na lista Tipo.

4. Escriba unha declaración no Estado caixa. Por exemplo, usando a variable que previamente definido, escriba Ocultar == 1 .

5. Introduza na caixa Texto oculto o texto que desexa ocultar.

6. Prema Inserir e Pechar .

Para agochar un parágrafo

1. Prema no parágrafo no cal desexa engadir o texto.

2. Choose Insert - Field - More Fields and click the Functions tab.

3. Prema en «Parágrafo oculto» na lista Tipo.

4. Escriba unha declaración no Estado caixa. Por exemplo, usando a variable que previamente definido, escriba Ocultar == 1 .

5. Prema Inserir e Pechar .

note

You must enable this feature by removing the check mark Hidden Paragraphs in the dialog - LibreOffice Writer - View. When the check mark is set, you cannot hide any paragraph.

Para ocultar unha sección

1. Seleccione o texto que desexa ocultar.

2. Choose Insert - Section.

3. Na Ocultar , seleccione Ocultar , e logo escriba unha expresión na Estado caixa. Por exemplo, usando a variable que previamente definido, escriba Ocultar == 1 .

4. Prema Inserir.