Hiding Text

Pode usar campos e secci贸ns para ocultar ou mostrar texto se se cumpre unha condici贸n determinada.

Para poder ocultar un texto debe primeiro crear unha vari谩bel que poida usarse na condici贸n.

Para crear unha variable

1. Prema no documento e escolla Inserir - Campos - Outro.

2. Prema no separador Vari谩beis e despois en "Definir vari谩bel" na lista Tipo.

3. Prema en "Xeral" na lista Formato.

4. Escriba un nome para a variable na Nome caixa, por exemplo, Ocultar .

5. Introduza un valor para a vari谩bel no Valor caixa, por exemplo, 1 .

6. Para ocultar a vari谩bel seleccione Invis铆bel.

7. Prema Inserir e Pechar .

Para agochar texto

1. Prema no lugar onde desexe engadir o texto.

2. Escolla Inserir - Campos - Outros e prema na lapela Funci贸ns.

3. Prema en 芦Texto oculto禄 na lista Tipo.

4. Escriba unha declaraci贸n no Estado caixa. Por exemplo, usando a variable que previamente definido, escriba Ocultar == 1 .

5. Introduza na caixa Texto oculto o texto que desexa ocultar.

6. Prema Inserir e Pechar .

Para agochar un par谩grafo

1. Prema no par谩grafo no cal desexa engadir o texto.

2. Choose Insert - Field - More Fields and click the Functions tab.

3. Prema en 芦Par谩grafo oculto禄 na lista Tipo.

4. Escriba unha declaraci贸n no Estado caixa. Por exemplo, usando a variable que previamente definido, escriba Ocultar == 1 .

5. Prema Inserir e Pechar .

note

You must enable this feature by removing the check mark Hidden Paragraphs in the dialog - LibreOffice Writer - View. When the check mark is set, you cannot hide any paragraph.

Para ocultar unha secci贸n

1. Seleccione o texto que desexa ocultar.

2. Choose Insert - Section.

3. Na Ocultar , seleccione Ocultar , e logo escriba unha expresi贸n na Estado caixa. Por exemplo, usando a variable que previamente definido, escriba Ocultar == 1 .

4. Prema Inserir.