Definir cabeceiras e pés de páxina diferentes

Pode utilizar cabeceiras e pés de páxina diferentes nas diversas páxinas do documento, en tanto que utilicen estilos de páxina diferentes. LibreOffice ofrece varios estilos de páxina predefinidos como Primeira páxina, Páxina á esquerda e Páxina á dereita. Alén diso, pode crear estilos de páxina personalizados.

Tamén pode usar o deseño de páxina espelhada, se quere engadir unha cabeceira a un estilo de páxina que ten diferentes marxes de páxinas internas e externas. Para aplicar esta opción a un estilo de páxina, seleccione Formato - Páxina , prema no botón páxina guía, e no opcións de esquema Área, seleccione "Mirrored" no Esquema da páxina caixa.

Por exemplo, utilice estilos de páxina para definir cabeceiras diferentes para as páxinas impares e pares.

1. Abra un documento de texto novo.

2. Choose View - Styles and click the Page Styles icon in the Styles sidebar deck.

3. Prema co botón dereito do rato sobre "Páxina á dereita" na lista de estilos de páxina e escolla Modificar.

4. Na caixa de diálogo Estilos de páxina, prema na lapela Cabeceira.

5. Seleccione Header on e prema no botón Organizador a ficha.

6. Na Seguinte estilo caixa, seleccione "Páxina Esquerda".

7. Prema en Aceptar.

8. In the Styles window, right-click "Left Page" in the list of page styles and choose Modify.

9. Na Page Styles de diálogo, prema no botón Cabeceira a ficha.

10. Seleccione Header on e prema no botón Organizador a ficha.

11. Na Seguinte estilo caixa, seleccione "Páxina dereita ".

12. Prema en Aceptar.

13. Prema dúas veces en "Páxina á dereita" na lista de estilos de páxina para aplicar o estilo.

14. Introduza textos ou imaxes na cabeceira do estilo Páxina á esquerda. Despois de incluír a páxina seguinte no documento, introduza textos ou imaxes na cabeceira do estilo Páxina á dereita.

Sobre cabeceiras e pés de páxina

Crear estilos de páxina baseados na páxina actual

Inserir o nome e número de capítulo nunha cabeceira ou pé de páxina

Formatado de cabeceiras ou pés de páxina