Texto condicional

Pode configurar campos que mostren texto cando se cumpra unha condici贸n definida. Por exemplo, pode definir o texto condicional mostrado en varias cartas de aviso.

A configuraci贸n dun texto condicional neste exemplo 茅 un proceso con d煤as partes. Primeiro ten que crear a vari谩bel e despois a condici贸n.

Para axustar unha variable condicional

A primeira parte do exemplo define a vari谩bel para a instruci贸n de condici贸n.

1. Escolla Inserir - Campos - Outros e a seguir prema na lapela Vari谩beis.

2. Prema en "variable Set" no Tipo lista.

3. Escriba un nome para a variable na Nome caixa, por exemplo Recordatorio .

4. Prema en "texto" na lista Formato.

5. Introduza 1 na Valor e prema en Inserir .
    A lista Formato agora exhibe un formato "Xeral".

Para axustar unha condici贸n eo texto condicional

A segunda parte do exemplo define a condici贸n que debe cumprirse e insire un marcador de posici贸n para a visualizaci贸n do texto condicional.

1. Coloque o cursor onde desexe inserir o texto condicional.

2. Escolla Inserir - Campos - Outros e a seguir prema na lapela Funci贸ns.

3. Prema en "texto \ condicional" na Tipo lista.

4. Tipo Recordatorio EQ "3" na Estado caixa. Noutras palabras, o texto condicional ser谩 amosado cando a variable no campo que lle definido na primeira parte deste exemplo 茅 igual a tres.

As comi帽as antes e despois de "3" indican que a vari谩bel definida na primeira parte do exemplo 茅 unha cadea de texto.

1. Introduza o texto que desexa mostrar cando se cumpra a condici贸n na caixa Ent贸n. Practicamente non existe l铆mite de tama帽o para o texto. Pode pegar un par谩grafo nesta caixa.

2. Prema en Inserir e a seguir en Pechar.

Para ver o texto condicional

Neste exemplo, o texto condicional m贸strase cando o valor da vari谩bel condicional 茅 igual a 3.

1. Coloque o cursor antes do campo definido na primeira parte do exemplo e escolla Editar - Campos.

2. Substit煤e o n煤mero no Valor caixa con 3, e logo prema en Pechar .

3. Se o campo non se actualizou automaticamente, prema en F9.