Texto condicional

Pode configurar campos que mostren texto cando se cumpra unha condición definida. Por exemplo, pode definir o texto condicional mostrado en varias cartas de aviso.

A configuración dun texto condicional neste exemplo é un proceso con dúas partes. Primeiro ten que crear a variábel e despois a condición.

Para axustar unha variable condicional

A primeira parte do exemplo define a variábel para a instrución de condición.

1. Escolla Inserir - Campos - Outros e a seguir prema na lapela Variábeis.

2. Prema en "variable Set" no Tipo lista.

3. Escriba un nome para a variable na Nome caixa, por exemplo Recordatorio .

4. Prema en "texto" na lista Formato.

5. Introduza 1 na Valor e prema en Inserir .
    A lista Formato agora exhibe un formato "Xeral".

Para axustar unha condición eo texto condicional

A segunda parte do exemplo define a condición que debe cumprirse e insire un marcador de posición para a visualización do texto condicional.

1. Coloque o cursor onde desexe inserir o texto condicional.

2. Escolla Inserir - Campos - Outros e a seguir prema na lapela Funcións.

3. Prema en "texto \ condicional" na Tipo lista.

4. Tipo Recordatorio EQ "3" na Estado caixa. Noutras palabras, o texto condicional será amosado cando a variable no campo que lle definido na primeira parte deste exemplo é igual a tres.

As comiñas antes e despois de "3" indican que a variábel definida na primeira parte do exemplo é unha cadea de texto.

1. Introduza o texto que desexa mostrar cando se cumpra a condición na caixa Entón. Practicamente non existe límite de tamaño para o texto. Pode pegar un parágrafo nesta caixa.

2. Prema en Inserir e a seguir en Pechar.

Para ver o texto condicional

Neste exemplo, o texto condicional móstrase cando o valor da variábel condicional é igual a 3.

1. Coloque o cursor antes do campo definido na primeira parte do exemplo e escolla Editar - Campos.

2. Substitúe o número no Valor caixa con 3, e logo prema en Pechar .

3. Se o campo non se actualizou automaticamente, prema en F9.