Calcular a suma dunha serie de celas de táboa

1. Choose Table - Insert Table, and insert a table with one column and more than one row into a text document.

2. Introduza un número en cada cela da columna, mais deixe a última cela en branco.

3. Pon o cursor na última cela da columna e, a continuación, prema no botón Suma A icona no mesa de bar .
    O Fórmula Bar aparece coa entrada"= suma ".

4. Prema na primeira cela da serie que desexa sumar e arrástrea ata última cela.
    LibreOffice insire unha fórmula para calcular a suma dos valores da columna actual.

5. Prema en Intro ou en Aplicar na barra de Fórmulas.
    A suma dos valores da columna introdúcese na cela.

Se introduce números diferentes en calquera parte da columna, a suma actualízase ao premer na última cela.

Da mesma forma, tamén pode calcular con rapidez a suma dunha fila de números.