Inserir

A barra de ferramentas contén funcións para a inserción de marcos, imaxes, táboas e outros obxectos.

Pode seleccionar as seguintes funcións:

Táboa

Insire unha táboa no documento. Tamén se pode premer na frecha, arrastrar para seleccionar o número de filas e columnas que incluír na táboa e entón premer na última cela.

Icona

Táboa

Sección

Insire unha sección de texto na posición do cursor no documento. Tamén se pode seleccionar un bloque de texto e escoller esta orde para crear unha sección. Pódense usar seccións para inserir bloques de texto doutros documentos, para aplicar deseños de columna personalizados ou para protexer ou agochar bloques de texto que cumpran unha condición.

Icon Section

Sección

Inserir marco manualmente

Debuxa un marco ao que vostede arrastra no documento. Prema na frecha ao lado da icona para seleccionar o número de columnas do cadro.

Icon Insert Frame

Inserir marco manualmente

Marco flotante

Insire unha nova capa no documento. Só é posíbel utilizar esta orde en Draw, non en Impress.

Icon Floating frame

Marco flotante

Inserir nota ao pé de páxina directamente

Insire unha nota a rodapé ou unha nota final no documento. A áncora da nota insírese na posición actual do cursor. Pode escoller entre numeración automática ou un símbolo personalizado.

Icona

Inserir directamente nota ao pé de páxina

Inserir nota ao final directamente

As notas a rodapé insírense no final da páxina e as notas finais insírense no final do documento.

Icona

Inserir nota ao final directamente

Nota

Insire notas na posición actual do cursor.

Marcador

Insire un marcador na posición do cursor. Posteriormente pódese empregar o Navegador para saltar rapidamente para a posición marcada.Nun documento en HTML, os marcadores convértense en áncoras ás que se pode saltar desde unha hiperligazón.

Icona

Marcador

Ficheiro

Insire o contido doutro documento no documento actual, na posición do cursor.

Icona

Text from File

Texto automático

Crea, edita ou insire texto automático. Pode almacenar texto formatado, texto con gráficos, táboas e campos como texto automático. Para inserir rapidamente texto automático, escriba a ligazón ao texto automático no documento e prema F3.

Carácter especial

Allows a user to insert characters from the range of symbols found in the installed fonts.

Icon Special character

Carácter especial

Inserir Campos

Insire un campo na posición actual do cursor.

Icona

Inserir campos

Controis

A icona Controis abre unha barra coas ferramentas necesarias para crear un formulario interactivo

Icon Select

Controis de formulario

Do ficheiro

Opens a file selection dialog to insert an image into the current document.

Icon Image

Imaxe

Audio or Video

Inserts a video or audio file into your document.

Son ou vídeo

Fórmula

Inserts a formula into the current document.

Icon Formula

Fórmula

Gráfica

Icon Chart

Gráfica

Obxecto OLE

Inserts an OLE object into the current document. The OLE object is inserted as a link or an embedded object.

Icon OLE object

Obxecto OLE

Inserir índice

Insire un índice na posición actual do cursor.

Entrada

Marca o texto seleccionado como índice ou entrada de táboa de contido

Icona

Entrada