Cela

Defina aquí as condicións dos estilos condicionais.

Para acceder a esta orde...

Right-click a paragraph with style Body Text. Choose Paragraph - Edit Style - Condition tab.

Choose View - Styles (). Right-click any paragraph style. Choose New - Condition tab.

Os estilos condicionais son estilos de parágrafo que varían en función do contexto. Unha vez definidas, non é posíbel modificar as propiedades condicionais dun estilo condicional.

$ [Officename] aplícase as propiedades de parágrafo de estilos condicionais da seguinte forma (as palabras en negra correspóndense aos títulos dos campos de diálogo): Se un parágrafo formatado cun estilo condicional se nun Contexto que ten un Estilo Aplicada ligado a ela, entón o estilo de parágrafo de que a condición é usada. Se ningún estilo está ligado ao Contexto, a continuación, os atributos definidos no estilo condicional aplicar. O exemplo a seguir ilustra esta relación:

1. Open a blank text document and write a short business letter with a header (Format - Page Style - Header).

2. Define a new Paragraph Style by choosing New in the Styles window, and selecting all the paragraph properties that you want for your business letter in the Paragraph Style dialog. Name this style "Business letter".

3. A continuación, prema no botón Estado guía e selecciona o estilo condicional campo para definir o novo estilo de parágrafo, como un estilo condicional.

4. En Contexto, seleccione a entrada da cabeceira e en Parágrafo Styles seleccione o estilo para a cabeceira na súa carta de negocios; por exemplo, o estilo de parágrafo predeterminado "cabeceira ". Tamén podes escoller o seu propio estilo.

5. Pode aplicar o estilo de parágrafo ao contexto dun caixa de dobre clic no elemento seleccionado no Estilos de parágrafo lista ou usar Aplicar.

6. Prema Aceptar para pechar a caixa de diálogo Estilo do parágrafo e despois formatar todo parágrafos na súa carta de negocios, incluíndo a cabeceira, co novo "carta de negocios " estilo de parágrafo condicional. (Cando fai clic na cabeceira, pode ter para amosar Todos os estilos ou Estilos personalizados na lista de estilo para utilizar o novo estilo de letra de negocio.)

O texto da cabeceira posúe agora os atributos especificados no estilo de parágrafo Cabeceira, mentres que as demais partes do documento posúen os atributos definidos no estilo de parágrafo condicional de carta comercial.

tip

The Body Text style was created as a conditional style. Therefore, any styles you derive from it can be used as conditional styles.

O estilo de parágrafo aplicado ao contexto utilízase na exportación a outros formatos (RTF, HTML, etc).

Estilo condicional

Marqueesta caixa para definir un novo estilo como un estilo condicional.

Contexto

Here you can see the LibreOffice predefined contexts, including outline levels 1 to 10, list levels 1 to 10, table header, table contents, section, border, footnote, header and footer.

Applied Styles

Aquí pode ver a lista dos estilos de parágrafo aplicados a un contexto.

Paragraph Styles

A listade todos os estilos de parágrafo que poden ser atribuídas a un contexto estácontida no cadro de lista.

Grupos de estilos

These are the style groups that you can display in the Styles window.

Nome

Significado

Automático

Mostra estilos adecuados ao contexto actual.

Todos os estilos

Mostra todos os estilos da categoría actual.

Estilos aplicados

Mostra os estilos (da categoría seleccionada) aplicados no documento actual.

Estilos personalizados

Mostra os estilos actuais definidos polo usuario.

Estilos de carácter

Mostra estilos de formato de texto.

Document Structure

Displays formatting styles for structuring documents.

Estilos de lista

Displays formatting styles for ordered or unordered lists.

Estilos de índices

Mostra estilos de formato de índices.

Special Styles

Mostra estilos de formato de cabeceiras, pés de páxina, notas ao pé de páxina, notas ao final, táboas e lendas.

Estilos HTML

Mostra unha lista de estilos para documentos HTML.

Estilos condicionais

Mostra os estilos condicionais definidos polo usuario.

Xerárquico

Mostra nunha lista xerárquica os estilos da categoría seleccionada. Para mostrar os estilos dun subnivel, prema no signo máis (+) situado ao lado do seu nome.

Eliminar

Premaaquí para eliminar o contexto actual atribuído ao estilo seleccionado.

Asignar

Click Apply to apply the selected Paragraph Style to the defined context.

Restaurar

Restaura os cambios feitos na lapela actual para os que se aplicaban cando se abriu este diálogo.