Cela

Defina aquí as condicións dos estilos condicionais.

Para acceder a esta orde...

Prema co botón dereito do rato nun parágrafo co estilo Corpo do texto. Escolla a lapela Editar estilo de parágrafo - Condición

Os estilos condicionais son estilos de parágrafo que varían en función do contexto. Unha vez definidas, non é posíbel modificar as propiedades condicionais dun estilo condicional.

$ [Officename] aplícase as propiedades de parágrafo de estilos condicionais da seguinte forma (as palabras en negra correspóndense aos títulos dos campos de diálogo): Se un parágrafo formatado cun estilo condicional se nun Contexto que ten un Estilo Aplicada ligado a ela, entón o estilo de parágrafo de que a condición é usada. Se ningún estilo está ligado ao Contexto, a continuación, os atributos definidos no estilo condicional aplicar. O exemplo a seguir ilustra esta relación:

1. Abra un documento de texto baleiro e escriba unha carta comercial breve cunha cabeceira (Formato - Páxina - Cabeceira).

2. Defina un estilo de parágrafo novo escollendo Novo na xanela Estilos e seleccionando todas as propiedades de parágrafo que desexe para a carta comercial no diálogo Estilo de parágrafo. Déalle o nome de «Carta comercial».

3. A continuación, prema na lapela Estado e seleccione o campo estilo condicional para definir o novo estilo de parágrafo como estilo condicional.

4. En Contexto, seleccione a entrada da cabeceira e en Estilos de parágrafo seleccione o estilo para a cabeceira na súa carta comercial; por exemplo, o estilo de parágrafo predeterminado «Cabeceira». Tamén pode escoller o seu propio estilo.

5. Pode aplicar o estilo de parágrafo ao contexto dun caixa de dobre clic no elemento seleccionado no Estilos de parágrafo lista ou usar Aplicar.

6. Prema Aceptar para pechar a caixa de diálogo Estilo do parágrafo e despois formatar todo parágrafos na súa carta de negocios, incluíndo a cabeceira, co novo "carta de negocios " estilo de parágrafo condicional. (Cando fai clic na cabeceira, pode ter para amosar Todos os estilos ou Estilos personalizados na lista de estilo para utilizar o novo estilo de letra de negocio.)

O texto da cabeceira posúe agora os atributos especificados no estilo de parágrafo Cabeceira, mentres que as demais partes do documento posúen os atributos definidos no estilo de parágrafo condicional de carta comercial.

Icona Suxestión

O estilo "Corpo de texto" creouse como estilo condicional. Polo que calquera estilo que derive del pode usarse como estilo condicional.

O estilo de parágrafo aplicado ao contexto utilízase na exportación a outros formatos (RTF, HTML, etc).

Estilo condicional

Marqueesta caixa para definir un novo estilo como un estilo condicional.

Contexto

Aquípode ver o $ [officename] contextos predefinidos, incluíndo niveis destacado1 a 10, de numeración/niveis balas 1-10, cabeceira de táboa, o contidodas táboas , sección, fronteira, nota a rodapé, cabeceira e pé.

Estilo aplicado

Aquí pode ver a lista dos estilos de parágrafo aplicados a un contexto.

Estilos

A listade todos os estilos de parágrafo que poden ser atribuídas a un contexto estácontida no cadro de lista.

Grupos de estilos

Estes son os grupos de estilos que se poden mostrar na xanela Estilos.

Nome

Significado

Automático

Mostra estilos adecuados ao contexto actual.

Todos os estilos

Mostra todos os estilos da categoría actual.

Estilos aplicados

Mostra os estilos (da categoría seleccionada) aplicados no documento actual.

Estilos personalizados

Mostra os estilos actuais definidos polo usuario.

Estilos de carácter

Mostra estilos de formato de texto.

Estilos de capítulos

Mostra estilos de formato de títulos.

Estilos de lista

Mostra estilos de formato de listas numeradas ou con viñetas.

Estilos de índices

Mostra estilos de formato de índices.

Estilos de rexións especiais

Mostra estilos de formato de cabeceiras, pés de páxina, notas ao pé de páxina, notas ao final, táboas e lendas.

Estilos HTML

Mostra unha lista de estilos para documentos HTML.

Estilos condicionais

Mostra os estilos condicionais definidos polo usuario.

Xerárquico

Mostra nunha lista xerárquica os estilos da categoría seleccionada. Para mostrar os estilos dun subnivel, prema no signo máis (+) situado ao lado do seu nome.

Eliminar

Premaaquí para eliminar o contexto actual atribuído ao estilo seleccionado.

Asignar

Click Assign to apply the selected Paragraph Style to the defined context.