Editar ficheiro de concordancia

Crear ou editar unha lista de palabras para inclu√≠rnun √≠ndice alfab√©tico. Un ficheiro de concordancia lista palabrasque deben ser referenciados nun √≠ndice alfab√©tico, xunto co n√ļmero (s)p√°xina onde aparecen no documento.

Pode usar o botón Buscar todos no diálogo Localizar e substituír para destacar todas as partes onde a palabra aparece, logo abra a caixa de diálogo Inserir entrada de índice para engadir esta palabra e lugares para o índice alfabético. Con todo, se precisa dun mesmo conxunto de índices alfabéticos en varios documentos, o ficheiro de concordancia permite entrar cada palabra só unha vez, a seguir, use a lista varias veces.

note

The default filter for creating or opening concordance files is *.sdi. However, the file format of the concordance file is plain text.

Para acceder √° caixa de di√°logo Editar ficheiro de concordancia:

1. Escolla Inserir - √ćndice e √≠ndice anal√≠tico - √ćndice, √≠ndice anal√≠tico ou bibliograf√≠a - Tipo.

2. Na Introduza caixa, seleccione "√ćndice Alfab√©tico ".

3. En Opcións área, seleccione o ficheiro de concordancia caixa de opción.

4. Prema no arquivo botón e escolla Nova ou Editar.

Os ficheiros de concordancia conte√Īen os seguintes campos:

Term

Meaning

Search term

A opción "Termo de busca" refírese á entrada de índice que desexa marcar no documento.

Alternative entry

A opción "Entrada alternativa" refírese á entrada de índice que debe aparecer no índice.

1st and 2nd Keys

A primeira e a segunda chave son entradas superiores de índice."Termo de busca" ou "Entrada alternativa" aparecen como subentrada so a primeira e a segunda chave.

Comment

Add a comment line above the entry. Commented lines start with #.

Match case

O campo ¬ęDiferenciar mai√ļsculas de min√ļsculas¬Ľ indica que se fai distinci√≥n entre letras mai√ļsculas e min√ļsculas.

Word only

A opci√≥n "S√≥ palabra" busca o termo como unha √ļnica palabra.

note

Para activar as opci√≥ns ¬ęDiferenciar mai√ļsculas de min√ļsculas¬Ľ ou ¬ęS√≥ palabra¬Ľ, prema na cela correspondente e, a seguir, marque a caixa de opci√≥n.

Para crear un ficheiro de concordancia sen utilizar a caixa de di√°logo Editar ficheiro de concordancia:

Cando cree ficheiros de concordancia utilice as seguintes directrices de formato:

Search term;Alternative entry;1st key;2nd key;Match case;Word only

As entradas ¬ęDiferenciar mai√ļsculas de min√ļsculas¬Ľ e ¬ęS√≥ palabra¬Ľ interpr√©tanse como ¬ęNon¬Ľ ou FALSE se est√°n baleiras ou son cero (0). Os demais contidos interpr√©tanse como ¬ęSi¬Ľ ou TRUE.

Exemplo

Por exemplo, para inclu√≠r a palabra "Ourense" no √≠ndice alfab√©tico dentro da entrada "Cidades", introduza a seguinte li√Īa no ficheiro de concordancia:

Boston;Boston;Cities;;0;0

Este procedemento tam√©n localiza a palabra "Ourense" se est√° escrita con letras min√ļsculas.

Para inclu√≠r o barrio "O Couto" da cidade de Ourense dentro da entrada "Cidades", introduza a seguinte li√Īa:

Beacon Hill;Boston;Cities;

Precisamos da s√ļa axuda!