Indicaci贸n Condici贸ns

As condici贸ns son expresi贸ns l贸xicas que pode usar para controlar a visualizaci贸n de campos e secci贸ns no seu documento. A铆nda que os exemplos a seguir se aplica a campos, eles tam茅n se aplica a secci贸ns.

P贸dense definir condici贸ns para os seguintes tipos de campo:

1. Texto condicional: Mostra o texto A se a condici贸n 茅 verdadeira ou o texto B se 茅 falsa.

2. Texto oculto: Oculta o contido do campo se a condici贸n 茅 verdadeira.

3. Par谩grafo oculto: Oculta o par谩grafo se a condici贸n 茅 verdadeira.

4. Calquera rexistro e Rexistro seguinte: Controla o acceso aos rexistros da base de datos.

O xeito m谩is sinxelo de definir unha condici贸n 茅 introducir a expresi贸n l贸xica directamente nun Estado caixa usando os seguintes valores:

VERDADEIRO

Sempre se cumpre a condici贸n. P贸dese introducir tam茅n calquera valor diferente de 0 como texto condicional.

FALSO

Non se cumpre a condici贸n. P贸dese introducir tam茅n o valor 0.

note

Se deixa a caixa Estado baleira, a condici贸n 茅 interpretada como non sendo atendidas.

Cando define unha condici贸n, use o mesmo elementos para definir unha f贸rmula, 茅 dicir, os operadores comparativos, funci贸ns matem谩ticas e estat铆sticas, formatos de n煤meros, vari谩beis e constantes.

Pode utilizar os seguintes tipos de vari谩bel:

1. Predeterminada $ [officename] variables que as estat铆sticas de uso sobre as propiedades do documento

2. Vari谩beis personalizadas creadas mediante o campo "Definir vari谩bel"

3. Vari谩beis baseadas en datos do usuario

4. Vari谩beis baseadas no contido de campos de base de datos

Non 茅 pos铆bel utilizar vari谩beis internas, como n煤meros de p谩xina ou cap铆tulo, na expresi贸n de condici贸ns.

Condici贸ns e vari谩beis

Os exemplos seguintes utilizan unha vari谩bel chamada "x":

x == 1 ou x EQ 1

A condici贸n 茅 verdadeira se "x" 茅 igual a 1.

x != 1 ou x NEQ 1

A condici贸n 茅 verdadeira se "x" 茅 diferente de 1.

senx == 0

A condici贸n 茅 verdadeira se "x" 茅 m煤ltiplo de pi.

Cando se utilizan operadores comparativos con cadeas de caracteres, deben utilizarse comi帽as duplas:

x == "ABC" ou x EQ "ABC"

Verifica se a vari谩bel "x" cont茅n a cadea de caracteres "ABC" (verdadeira) ou non (falsa).

x == "" ou x EQ ""

ou

!x ou NOT x

Verifica se a vari谩bel "x" cont茅n unha cadea de caracteres baleira.

note

Nas condici贸ns o operador comparativo "igual" repres茅ntase por medio de dous sinais igual (==). Por exemplo, se se define unha vari谩bel "x" co valor 1, p贸dese introducir a condici贸n como x==1.

Datos do usuario

You can include user data when you define conditions. To change your user data, choose - LibreOffice - User data. User data must be entered in the form of strings. You can query the user data with "==" (EQ), "!=" (NEQ), or "!"(NOT).

A t谩boa seguinte lista as vari谩beis dos datos do usuario e o seu significado:

Vari谩bel

Significado

user_firstname

Nome

user_lastname

Apelidos

user_initials

Iniciais

user_company

Empresa

user_street

R煤a

user_country

Pa铆s

user_zipcode

CP

user_city

Cidade

user_title

T铆tulo

user_position

Posici贸n

user_tel_work

Tel茅fono da empresa

user_tel_home

Tel茅fono particular

user_fax

N煤mero de fax

user_email

Enderezo de correo electr贸nico

user_state

Estado (s贸 nalgunhas versi贸ns de LibreOffice)

Por exemplo, para ocultar un par谩grafo, texto ou secci贸n dun usuario cuxas iniciais son "LM", introduza a seguinte condici贸n: user_initials=="LM".

Condici贸ns e campos de base de datos

P贸dense definir condici贸ns de acceso a bases de datos ou campos de bases de datos. Por exemplo, p贸dese comprobar o contido dun campo de base de datos a partir dunha condici贸n ou usar campos de bases de datos en expresi贸ns l贸xicas. A t谩boa seguinte lista alg煤ns exemplos de utilizaci贸n de bases de datos en condici贸ns:

Exemplo

Significado

Base de datos.T谩boa.Empresa

Base de datos.T谩boa.Empresa NEQ ""

Base de datos.T谩boa.Empresa != ""

A condici贸n 茅 verdadeira se o campo EMPRESA non est谩 baleiro. (No primeiro exemplo non se require ning煤n operador.)

!Base de datos.T谩boa.Empresa

NOT Base de datos.T谩boa.Empresa

Base de datos.T谩boa.Empresa EQ ""

Base de datos.T谩boa.Empresa ==""

Volta TRUE se o campo COMPANY est谩 baleiro.

Base de datos.T谩boa.Empresa ==""

Base de datos.T谩boa.Empresa NEQ ""

Volta TRUE se a entrada actual no campo da empresa non 茅 "Sun ". (Sinal de admiraci贸n representa unha l贸xica NOT).

Base de datos.T谩boa.Nome AND Base de datos.T谩boa.Nome

Devolve TRUE se o rexistro cont茅n o nome e o apelido.

note

Te帽a en conta que existe unha diferenza entre o NON booleano "!" e o operador comparativo Diferente de "!=" (NEQ).

Nas condici贸ns, ao facer referencia a campos de base de datos, use a forma Nomedabasedatos.Nomedat谩boa.Nomedocampo. Se un dos nomes cont茅n un car谩cter que 茅 un operador, como un signo menos (-), col贸queo entre corchetes; por exemplo, Nomebasedatos.[Nome-taboa].Nomecampo. Nunca utilice espazos dentro de nomes de campo.

Exemplo: Ocultar un campo de base de datos baleiro

Existe a posibilidade de crear unha condici贸n que oculte os campos baleiros, por exemplo, se o campo EMPRESA est谩 baleiro nalg煤n dos rexistros de datos.

Seleccione Par谩grafo oculto entrada da lista, e escriba o seguinte condici贸n: Addressbook.Addresses.Company EQ ""

ou introduza o seguinte

NOT Axendadeenderezos.Enderezos.Empresa

Se o campo EMPRESA est谩 baleiro, a condici贸n 茅 verdadeira e o par谩grafo oc煤ltase.

note

To display hidden paragraphs on the screen, choose - LibreOffice Writer - View, and clear the Hidden paragraphs check box.

Exemplos de condici贸ns en campos

Os exemplos seguintes utilizan o campo Texto condicional, a铆nda que se poden aplicar a calquera campo ligado a unha condici贸n. A sintaxe utilizada para as condici贸ns serve tam茅n para os campos Texto oculto, Par谩grafo oculto, Calquera rexistro e Rexistro seguinte.

Para mostrar texto condicional baseado no n煤mero de p谩xinas:

1. Escolla Inserir - Campos - Outros e a seguir prema na lapela Funci贸ns.

2. Na Introduza lista, prema en "textCondicional".

3. No cadro Estado, introduza "p谩xina == 1 ".

4. En Ent贸n caixa, tipo "Hai s贸 unha p谩xina ".

5. No cadro ou, introduza "Hai varias p谩xinas ".

6. Prema en Inserir e a seguir en Pechar.

Para mostrar texto condicional baseado nunha vari谩bel definida polo usuario:

1. Escolla Inserir - Campos - Outros e a seguir prema na lapela Vari谩beis.

2. Na Introduza lista, prema en "DefinirVariable".

3. Na Nome, introduza "beneficio ".

4. No cadro Valor, introduza "5000 ".

5. Prema en Inserir.

6. Prema na lapela Funci贸ns e prema en 芦Texto condicional禄na lista Tipo.

7. En Estado caixa, tipo "Lucro <5000 ".

8. Na Ent贸n, introduza "target 茅 non atopou ".

9. No cadro ou, introduza "target for cumprida ".

10. Prema en Inserir.

Para editar o contido da vari谩bel "Lucro", prema d煤as veces no campo.

Para mostrar texto condicional baseado no contido dun campo da base de datos:

A primeira parte deste exemplo inserir un espazo entre o "Nome " ecampos"Apelidos " nun documento, eo segundo texto inserci贸ns de pezas con base no contido dun campo. Este exemplo require que unha fonte de datos de enderezos est谩 rexistrado con $ [officename].

1. Escolla Inserir - Campos - Outros e a seguir prema na lapela Base de datos.

2. Na Introduza lista, prema en "Mail campos de mesclagem ".

3. Na selecci贸n de base de datos caixa, prema d煤as veces nun libro de enderezos, prema en "Nome " e prema en Inserir. Repita o procedemento para "Last Name ".

4. No documento, coloque o cursor entre os dous campos, preme espazo, e, a continuaci贸n, regresar ao di谩logo Campos:

5. Prema na lapela Funci贸ns e prema en 芦Texto condicional禄na lista Tipo.

6. Na Estado, introduza: "Addressbook.addresses.firstname ".

7. En caixa o A continuaci贸n, escriba un espazo e deixar o ou caixa en branco.

Agora, pode utilizar unha condici贸n para inserir texto baseado no contido do campo Nome.

1. No cadro de di谩logo Campos, prema en Funci贸ns tabulaci贸n.

2. Na Introduza caixa, faga clic en "textCondicional".

3. En Estado caixa, tipo: Addressbook.addresses.firstname =="Michael "

4. En Ent贸n caixa, tipo "Estimado ".

5. Na Else, introduza "Ola ".

6. Prema en Inserir.