Cela

Pódense inserir campos de calquera base de datos, por exemplo, campos de enderezo, no documento.

Para acceder a esta orde...

Escolla a lapela Inserir - Campo - Outros - Base de datos

Tipo

Lists the available field types.

Tipo de campo

Significado

Calquera rexistro

Insire o contido do campo de base de datos que se especifica no cadro Número de rexistro como un campo de combinación de correspondencia que cumpra o Condición que vostede especifique. Só se consideran os rexistros seleccionados por unha selección múltiple na visualización da fonte de datos.

Pode usar este campo para inserir varios rexistros nun documento. Basta introducir o Calquera campo Rexistro diante dos campos forma de letras que usan un determinado rexistro.

Nome da base de datos

Insire o nome da táboa da base de datos seleccionado no selección de base de datos caixa. O campo "Nome da base " é un campo global, isto é, se inserir un nome de base de datos diferente no seu documento, o contido de todos os anteriormente inserido "Nome da base " campos son actualizados.

Campo de combinación de correspondencia

Insire o nome dun campo da base de datos como marcador de posición para que se poida crear un documento de combinación de correspondencia. O contido do campo insírese automaticamente ao imprimir a carta modelo.

Rexistro seguinte

Insire no documento o contido do seguinte campo de combinación de correspondencia se se cumpre a condición definida. Só se poden incluír rexistros que estean seleccionados na visualización da fonte de datos.

Utilice o campo "Rexistro seguinte" para inserir nun documento o contido dos rexistros situados entre os campos de combinación de correspondencia.

Número de rexistro

Insire o número de rexistro da base de datos seleccionada.

note

The following fields can only be inserted if the corresponding field type is selected in the Type list.

Selección de base de datos

Seleccione atáboa de base de datos ou a consulta de base de datos que quere que o campopara referirse a. Pode incluír campos de máis dunha base de datosou consulta nun documento.

Condición

Para campos ligados a unha condición , introduza os criterios aquí.

Se o desexa, estabeleza a condición que debe cumprirse para que o contido se insira nos campos "Calquera rexistro" e "Rexistro seguinte". A condición predefinida é "Verdadeira".

Número de rexistro

Introduzao número do rexistro que desexa inserir cando a condición que se especificase cumpre. Número de rexistro corresponde á selección actual navisualización da fonte de datos. Por exemplo, se selecciona os últimos 5rexistros nunha base de datos que contén 10 rexistros, o número do primeirorexistro será 1, e non seis.

Icona Nota

Cando se fai referencia a campos doutra base de datos (ou doutra táboa ou consulta dentro da mesma base de datos), LibreOffice determina o número de rexistro en relación á selección actual.

Formato

Seleccione o formato do campo que desexe inserir. Esta opción está dispoñíbel para campos numéricos, lóxicos, de data e de hora.

A partir da base de datos

Usa oformato definido na base de datos seleccionada.

Explorar

Abre unhacaixa de diálogo de abertura de ficheiros onde pode seleccionar un ficheirode base de datos (* .odb). O ficheiro seleccionado engádese á lista de basesde datos de opción.

Definido polo usuario

Aplicao formato que seleccionar o Lista de formatos definidos polo usuario.

Lista de formatos definidos polo usuario

Lista os formatos definidos polo usuario dispoñíbeis.

Impresión dunha carta modelo

Cando imprime un documento que contén campos de base de datos, unha caixa de diálogo preguntaralle se quere imprimir unha carta de formulario. Se responde Si, abrirase a caixa de diálogo deCombinación de correspondencia onde podes seleccionar os rexistros da base de datos para imprimir.