Tipos de letra

Define os tipos de letra que pode aplicar aos elementos da f贸rmula.

Para acceder a esta orde...

Escolla Formato - Tipos de letra

Caixa de di谩logo Tipo de letra

Tipos de letra de f贸rmula

Pode definir os tipos de letra para as vari谩beis, funci贸ns, n煤meros e texto inserido que forman os elementos da f贸rmula.

As caixas de lista da caixa de di谩logo Tipo de letra mostran Times New Roman como o tipo de letra predefinido para todos os elementos. Para usar outro tipo de letra, prema en Modificar e seleccione o tipo de elemento. Mostrarase outra caixa de di谩logo onde pode seleccionar o tipo de letra e os atributos que desexe, despois prema en Aceptar. Para escoller as modificaci贸ns como tipos de letra predefinidos, prema en Predefinido.

note

Se desexa marcar segmentos de texto individuais cun tipo de letra diferente do usado no resto do texto, escolla a orde Tipo de letra na xanela Ordes.

Vari谩beis

Pode seleccionar os tipos de letra das vari谩beis da s煤a f贸rmula. Por exemplo, na f贸rmula x=SIN(y), x e y son vari谩beis e reflectir谩n o tipo de letra atribu铆do.

Funci贸ns

Seleccione os tipos de letra de nomes e propiedades das funci贸ns. Por exemplo, as funci贸ns da f贸rmula x=SIN(y) son =SIN( ).

N煤meros

Pode seleccionar os tipos de letra dos n煤meros da s煤a f贸rmula.

Texto

Defina aqu铆 os tipos de letra do texto da f贸rmula.

Tipos de letra personalizados

Nesta 谩rea da caixa de di谩logo Tipos de letra, pode defnir os tipos de letra cos que desexa formatar outros compo帽entes de texto da f贸rmula. Est谩n dispo帽铆beis os tres tipos b谩sicos: Serif, Sans e Fixed, sobre os que pode engadir calquera dos tipos de letra instalados no seu sistema. S贸 ten que premer no bot贸n Modificar.

脷sanse os tipos de letra personalizados se define un tipo de letra diferente coa orde FONT na xanela Ordes.

Serif

Pode especificar o tipo de letra que desexa usar no formato con serifas. As serifas son pequenas "gu铆as" vis铆beis situadas, por exemplo, na parte inferior dun A mai煤sculo cando se usa o tipo de letra Times serif. O seu uso 茅 bastante 煤til, pois o ollo do lector segue unha li帽a recta, o que axiliza a leitura.

Sans

Pode especificar o tipo de letra que desexa usar para o formatado de tipo de letra sans.

Fixo

Pode especificar un tipo de letra para o formatado de tipo de letra fixed.

Modificar

Prema nunha das opci贸ns no men煤 emerxente para acceder 谩 caixa de di谩logo Tipos de letra, onde se define o tipo de letra e os atributos da respectiva f贸rmula e dos tipos de letra personalizados.

Predefinido

Prema neste bot贸n para gardar os cambios como predefinidos para todas as f贸rmulas novas. Tras confirmar os cambios, prema no bot贸n Si.

Caixa de di谩logo Gravar predeterminada