Operadores unarios e binarios

Orde(s) escrita(s)

Símbolo no panel Elementos

Significado

-

Icon

Subtración

-

Icon

Sinal -

-+

Icon

Menos/Máis

/

Icon

División

*

Icon

Multiplicación

+

Icon

Suma

+

Icon

Sinal +

+-

Icon

Máis/Menos

and or &

Icon

Operación booleana E

boper

No symbol.

Operador binario. Ségueo un símbolo definido polo usuario, que se utiliza como operador binario.

Usage a boper %SYM1 b

uoper

No symbol

Operador unario. Ségueo un símbolo definido polo usuario, que se utiliza como operador unario.

Usage: uoper %SYM2 b

cdot

Icon

Multiplicación, símbolo de multiplicación (punto)

circ

Icon

Concatenación de símbolos

div

Icon

División

neg

Icon

NON booleano

odivide

Sen símbolo.

Barra / en círculo

odot

Sen símbolo.

Símbolo de multiplicación (punto) en círculo

ominus

Sen símbolo.

Símbolo de resta en círculo

oplus

Sen símbolo.

Símbolo de suma en círculo

or or |

Icon

Operación booleana OU

otimes

Sen símbolo.

Símbolo de multiplicación (cruz) en círculo

over

Icon

División/Fracción

times

Icon

Multiplicación

widebslash

Sen símbolo.

Barra invertida \ entre dous caracteres. A barra da dereita é un superíndice e a da esquerda un sibíndice.

wideslash

Sen símbolo.

Barra / entre dous caracteres. A barra da dereita é un superíndice e a da esquerda un subíndice

Operadores unarios/binarios

Pode escoller diversos operadores unarios e binarios para construír a súa fórmula co Math de LibreOffice. Unario refírese a operadores que afectan a un marcador de posición. Binario refírese a operadores que conectan dous marcadores de posición. A zona inferior do panel Elementos mostra os operadores individuais. O menú de contexto da xanela Ordes tamén contén unha lista destes operadores, así como operadores adicionais. Se precisa dun operador que non apareza no panel Elementos, empregue o menú de contexto ou escríbao directamente na xanela Ordes.